familie

Platforma ÎMPREUNĂ: România este peste tot unde cetăţenii României se află şi au nevoie de apărarea drepturilor şi demnităţii lor

SCRISOARE DESCHISĂ

Domnului Preşedinte al României
Klaus Werner Iohannis

Domnului Prim-ministru al României
Mihai Tudose

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Domnului Preşedinte al Camerei Deputaţilor
Liviu Dragnea

Domnului Preşedinte al Senatului
Călin Popescu Tăriceanu

Platforma civică ÎMPREUNĂ – cea mai largă  și profundă  formă de unitate a societății civile din România compusă din peste 1000 de ong-uri și intelectuali din tot spațiul românesc – vă scrie în numele solidarităţii cu familia dr. Camelia Smicală care trece de doi ani prin drama sfâșietoare a despărțirii copiilor de mama lor.

Scrisoarea noastră are ca scop solicitarea către dumneavoastră de a transmite un puternic mesaj de solidaritate și sprijin mult încercatei familii.

Vă solicităm aceasta întrucât societatea civilă românească – dar, în mod similar, niciuna din instituțiile înalte cărora ne adresăm prin prezenta scrisoare – nu poate rămâne nepăsătoare la suferințele conaționalilor săi aflați departe de țară, în speță doi copii nevinovați și o mamă disperată.

Faptul că această tortură sufletească neîntreruptă se petrece în zilele noastre, într-o țară care este dată drept model de civilizație vestică, Finlanda, pare neverosimil: în vara lui 2016, doi copii minori sunt smulși de lângă mama lor care este țintuită la pământ de doi agenți de la protecția copilului și duși la două centre SEPARATE de plasament. Motivul? Se pare că mama, doctor Camelia Smicală, îi iubea „prea mult” pe Mihai și Maria!

Răpirea micuților și rănirea mamei disperate care încerca să-și apere copiii de agenți, au fost urmate de: refuzul inițial al autorităților de a-i ține împreună pe copii, acordarea orelor de vizită mamei în intervale imposibile, adică în timpul orelor de lucru, condamnarea mamei la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ofensa adusă autorităților finlandeze care veniseră să îi ia copiii, târârea în procese interminabile a mamei și scoaterea casei ei la mezat, pe motiv că a rănit unul dintre agenții care i-au rupt două coaste și răpit copiii, refuzul autorităților de a-i incredința pe copii rudelor de sânge, încercarea constantă de blocare a accesului autorităților române și diplomaților la copii sau în sălile de judecată unde se desfășurau procesele, iar lista continuă.

Toate acestea au fost și sunt în continuare practicate în numele „interesului suprem al copilului”! Probabil că tot în numele acestui interes au fost încălcate flagrant și Convenția ONU privind Drepturile Copilului și Declarația Universală a Drepturilor Omului, prin separarea copiilor de mamă Împotriva voinței acestora, prin neacordarea dreptului copiilor de a întreține relații personale și contacte directe cu mama lor, sau prin nerespectarea intimității lor – toate întrevederile copiilor cu mama fiind îngăduite numai sub strictă supraveghere.

Platforma Civică ÎMPREUNĂ dezaprobă în termenii cei mai duri atitudinea ostilă manifestată de autoritățile finlandeze împotriva cetățenilor români doctor Camelia Smicală, Mihai si Maria Smicală, cheamă la solidaritate şi acţiune concretă toate organizațiile guvernamentale şi nonguvernamentale  îndrituite să apere drepturile cetățenilor, să se mobilizeze și să acționeze imediat în sprijinul celor trei și nu în ultimul rând, face apel la Președintele țării – Klaus Werner Iohannis, la Primul Ministru – Mihai Tudose, la preşedintele Camerei Deputaţilor şi la preşedintele Senatului României să intervină personal şi instituţional pentru soluționarea imediată a situației dramatice și fără precedent în care se află familia Smicală.

România este peste tot unde cetăţenii României se află şi au nevoie de apărarea drepturilor şi demnităţii lor. Familia dr. Camelia Smicală are nevoie de întreaga noastră atenţie, de întregul nostru sprijin şi de rugăciunile noastre pentru reunirea lor cât mai curând. Dumnezeu să-i ocrotească!

Platforma civică ÎMPREUNĂ

Mihai Gheorghiu
dr. Pavel Chirilă
av. Ana – Corina Săcrieru
av. Buzgar Adriana – Lucia
av. Fusaru Oana Monica
av. Laura Bercu
av. Marian Puiu
av. Gheorghe Beleiu
dr. Mihaela Mihordea
conf. dr. Lavinia Popp
dr. Raluca Olariu
dr. Valeriu Gavrilovici
dr. Taban Laurențiu

http://platforma-impreuna.ro/
https://www.facebook.com/PlatformaImpreuna/


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button