avort

Patriarhul României: „Există familii care pot naște copii, dar îi avortează, un păcat deosebit de grav”

Foto: Basilica.ro
Foto: Basilica.ro

24 iunie 2015, de sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a aflat la Mănăstirea Zamfira din județul Prahova, unde a rostit un cuvânt de învățătură.  Referindu-se la importanța nașterii de copii, Patriarhul României a spus:

„O mulțime de familii doresc să aibă copii și citesc Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, Acatistul Sfinților Părinți Ioachim și Ana care, de asemenea, au avut-o pe Maica Domnului ca binecuvântare la adânci bătrânețe, precum și al altor sfinți. Pe de altă parte, din nefericire, există și familii care pot naște copii, dar nu o fac, ci îi avortează, îi ucid înainte de a se naște, ceea ce este un păcat deosebit de grav. De aceea, Biserica îndeamnă ca cei care au copii mulți să fie ajutați de cei care nu au copii, care fie pot adopta un copil care a fost părăsit de părinți, fie pot ajuta material și spiritual o familie cu numeroși prunci, ca cei care au copii să simtă că Dumnezeu îi iubește și că ei pot deveni pentru Biserică și societate o binecuvântare. Astăzi, sunt în poporul român, din nefericire, mai multe înmormântări decât botezuri, populația îmbătrânește, numărul românilor scade, iar numărul avorturilor a depășit numărul populației, peste 20 de milioane de avorturi s-au făcut în țara noastră din 1990, și suntem printre primii din Europa la aceste capitol. Suntem creștini, dar nu viețuim creștinește întru totul. De aceea, sărbătoarea de astăzi ne cheamă să mulțumim lui Dumnezeu pentru copiii pe care îi avem, să ne dea copii atunci când suntem căsătoriți, iar dacă nu avem copii să îi ajutăm pe cei care au ca să simțim binecuvântarea lui Dumnezeu. Fiecare copil care se naște are o chemare sfântă de la Dumnezeu”.

Sursa: Basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button