familie

Patriarhul Daniel: „Nașterea de prunci este întotdeauna un dar de la Dumnezeu”

Foto: Instagram.com/Basilica.ro
Foto: Instagram.com/Basilica.ro

 

Joi, 8 septembrie, se sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, aproximativ 2, 4 milioane de români și-au sărbătorit ziua onomastică.

În cuvântul rostit la Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a evidențiat că sărbătoarea aceasta ne transmite următorul adevăr: nașterea de prunci este întotdeauna un dar de la Dumnezeu:

Uneori Dumnezeu îngăduie ca cineva să nu aibă imediat copii în baza naturii pentru a arăta că natura, dacă este roditoare, este roditoare nu de la sine prin înlănțuirea de legi oarbe ale naturii, ci este roditoare tot prin binecuvântarea lui Dumnezeu. Deci, natura umană când este sănătoasă și roditoare este pentru că în rodirea însăși se află lucrător harul lui Dumnezeu. Și atunci când soțul și soția care doresc să aibă copii nu au copii înțeleg mai bine că nașterea de prunci este un dar de la Dumnezeu și nu un simplu dar natural care vine de la sine în mod automat. Indiferent că e vârstă tânără sau înaintată nașterea de prunci este totdeauna un dar de la Dumnezeu. Numai când nu primim imediat acest dar ne dăm seama cât de mare este valoarea lui. Ca și sănătatea, numai când nu mai avem sănătatea înțelegem mai bine cât de prețioasă este ea, a explicat Preafericirea Sa.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button