familie

Părintele Constantin Necula: „Avem un referendum despre biologie, să vedem dacă manualul de biologie este valabil sau nu”

Părintele Constantin Necula consideră că referendumul pentru precizarea definiției căsătoriei este un test pentru a verifica regulile naturale ale biologiei și le dă un răspuns neașteptat celor care cred că românii pro căsătorie naturală ar trebui să tacă sau să își ascundă convingerile în numele iubirii vrăjmașilor:

„Noi avem un referendum despre biologie. Dacă e valabil manualul de biologie sau nu. La istorie stăm foarte prost, că am uitat demult că e Centenarul. La biologie văd că avem probleme majore. Până și cei care zic că ne tragem din maimuță au o problemă cu asta și constat că asistăm la o presiune de darwinism social absolut dizgrațios.

În România au apărut tot felul de predicatori și ne trimit la Matei, 5. Dar noi le-am spus despre iubirea vrăjmașilor, altfel ei habar n-aveau. Și le-am răspuns: «Da, într-adevăr, numai că cine a spus asta despre vrăjmași a murit răstignit de vrăjmașii care n-au înțeles nimic».”

Cuvintele au fost rostite în cadrul dezbaterii moderată de Vasile Bănescu la Trinitas TV, în contextul în care implicarea românilor pentru definirea căsătoriei naturale în Constituție este asociată de activiștii LGBT unui demers îndreptat împotriva unor persoane.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO

3 octombrie 2018, EDIȚIE SPECIALĂ:
Referendumul pentru apărarea Căsătoriei. O necesitate și o șansă unică
Invitați:
Pr. Conf. Dr. Constantin Necula, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu;
Ana Săcrieru, avocat;
Cătălin Sturza, publicist;
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button