bioetică

Papa Francisc: „Niciun scop – oricât de nobil sau de util -ar fi pentru alți oameni sau pentru știință – nu poate justifica distrugerea embrionilor umani”

popefrancis50

LifeNews.com, 19 mai 2017

Joi, 18 mai 2017, Papa Francisc a primit la Vatican un grup de cercetători și de rude ale pacienților care suferă de boala Huntington.

Papa le-a spus oamenilor de știință prezenți că „așteptările sunt mari” în ceea ce privește munca lor, dar speră că găsirea unui remediu pentru o boală nu va alimenta o „cultură a debarasării” (de ființa umană) care „se strecoară până și în lumea cercetării științifice”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Unele ramuri ale cercetării utilizează embrioni umani, producând în mod inevitabil distrugerea lor. Dar știm că nici un scop – oricât de nobil sau de util pentru știință, pentru alți oameni și pentru societate ar fi – nu poate justifica distrugerea embrionilor umani.”

Suveranul pontif le-a mai spus celor prezenți că orice om, fie el sănătos sau bolnav, este „prețios în chii lui Dumnezeu”.

În perioada 1991-2012, în Marea Britanie, numai în cadrul procedurilor de fertilizare in vitro, s-au distrus 1,7 milioane de embrioni.

Embrioni umani se distrug și în cadrul cercetărilor pe celule stem embrionare, cu toate că, deși celulele stem adulte salvează vieți, cercetarea pe celule stem embrionare nu a salvat încă nicio viață și nu și-a dovedit beneficiile. O recunoaște un articol recent din publicația MIT Technology Review.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button