valorile familiei

Papa Francisc: Cuvântul „mamă” nu ar trebui folosit pentru a descrie o bombă

Pope_Francis

Agerpres, 6 mai 2017

Statele Unite ale Americii (SUA) au lansat pe 13 aprilie o bombă GBU-43/B, cunoscută sub acronimul MOAB (Massive Ordnance Air Blast), sau bombă cu suflu masiv, împotriva unui fief al grupării Stat Islamic în estul Afganistanului. Cu o greutate de 9,8 tone, GBU-43/B este cea mai puternică bombă nenucleară din arsenalul american, calificată de site-ul de internet specializat în probleme de apărare GlobalSecurity.org drept ”o bombă enormă, puternică și lansată cu precizie”. Ea conține 8,48 tone de explozibil H6, detaliat pe site, respectiv o putere explozivă comparabilă cu 11 tone de TNT.

Papa Francisc a criticat sâmbătă denumirea de „Mamă a Tuturor Bombelor” dată acestei arme în briefingurile și informările despre atac. Sâmbătă, 6 mai 2017, la o audiență de studenți, Papa Francisc a declarat că nu ar trebui utilizat cuvântul „mamă” ca referire la o armă mortală:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mi-a fost rușine când am auzit numele. O mamă dă viață, iar aceasta dă moarte, iar noi numim acest dispozitiv mamă. Ce se întâmplă?

Papa Francisc urmează să se întâlnească pe 24 mai cu președintele american Donald Trump.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button