avort

Papa Francisc: „Credeți că astăzi nu mai sunt făcute sacrificii umane?”

papa

de John Henry Westen, 18 noiembrie 2013

La slujba pontificală din dimineața zilei de 18 noiembrie, Papa Francisc a întrebat retoric și cu amărăciune, „Ce credeți, că astăzi nu mai sunt făcute sacrificii umane?”. A adăugat: „Foarte mulți oameni fac sacrificii umane și există legi care îi protejează. ”

Afirmația sugerează că ar putea să se refere la avortul copiiilor nenăscuți, la care mulți creștini s-au referit ca la noul sacrificu uman pentru dumnezeii comfortului, banilor, puterii și nu numai. Această perspectivă este susținută de alte subiecte din predica ținută:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Adeseori, oamenii Domnului preferă să se îndepărteze de Dumnezeu în favoarea propunerilor lumii acesteia”, a spus. „Lumescul este rădăcina răului și ne poate conduce la abandonul propriilor tradiții și la negocierea loialității față de Dumnezeu care este totdeauna credincios.”

Papa Francisc a avertizat asupra dorinței de a „fi ca ceilalți”, pe care a numit-o un „progresism adolescentin”.

„Doamne”, s-a rugat Papa, „dă-mi discernământul să recunosc subtilele conspirații ale lumescului care ne conduc la negocierea valorilor și credinței noastre.”

Există, bineînțeles, și alte interpretări, iar un concurent important este că s-ar fi referit la creștinii persecutați în lume astăzi. În timpul alocuțiunii sale la Angelus de la amiază, Papa Francisc a spus, „În acest moment, să ne gândim la frații și surorile care suferă persecuții pentru credința lor. Sunt mulți. Poate mai mulți decât în primele secole.”

Sursă: LifeSiteNews

Traducere: Alexandra Maria Vieru


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button