familiereligie

Papa Francisc: „Complementaritatea și iubirea dintre bărbat și femeie îi face colaboratori ai Creatorului, Care le încredințează sarcina de a da viață”

În discursul scris pregătit pentru întâlnirea cu Forumul Familiilor din 16 iunie 2018, Papa Francisc afirmă:

Familia (…) stă în centrul proiectului lui Dumnezeu, după cum o arată întreaga istorie a Mântuirii. Printr-un tainic plan dumnezeiesc, complementaritatea și iubirea dintre bărbat și femeie îi face pe aceștia colaboratorii Făcătorului, Care le încredințează sarcina de a da viață unor noi făpturi ale Acestuia, de a căror creștere și educare se vor ocupa din toată inima. Dragostea lui Iisus pentru copii, relația Sa filială cu Tatăl ceresc, apărarea de către El a legăturii conjugale, despre care a spus că este sfântă și indisolubilă, dezvăluie pe deplin locul familiei în planul lui Dumnezeu: ca prim leagăn al vieții și primul loc primitor și plin de dragoste pentru om, cu un rol esențial în vocația omului, și ca fereastră deschisă spre taina lui Dumnezeu Însuși, care este Dragoste în Unirea și Treimea Persoanelor.

Sursa: Vatican.va


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button