avortbioetică

Papa Francisc: „Avortul nu e o problemă religioasă, ci una umană. Angajăm un asasin ca să rezolvăm o problemă?”

Papa Francisc s-a adresat la Vatican participanților la evenimentul „Yes to Life!”, o conferință organizată de o asociație a laicatului catolic, Dicastery for Laity, Family and Life și de Fundația Heart in a Drop, care sprijină copiii născuți cu o stare de sănătate extrem de fragilă.

Papa a vorbit despre consecințele testelor prenatale care conduc la diagnostice calificate drept „incompatibile cu viața” după nașterea copilului. El a avertizat că acestea transformă bucuria sarcinii în stare de disperare și frământare, pentru că cea mai frecventă recomandare medicală în astfel de cazuri este avortul. Este „expresia unei mentalități eugenice, care lipsește familiile de posibilitatea de a primi, de a îmbrățișa și de a-i iubi pe cei mai fragili copii”, a spus Papa Francisc.

Suveranul pontif i-a îndemnat pe medici să respecte viața copilului nenăscut și să nu uite că evoluția oricărei boli depinde de persoană. În plus, a mai adăugat el, medicina actuală evoluează enorm în fiecare clipă, ceea ce nu mai justifică recomandarea avortului în astfel de cazuri.

Papa a subliniat:                    

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nu există ființă umană incompatibilă cu viața”.

El a adăugat că părinții care urmează să nască copii cu astfel de diagnostice trebuie ajutați să nu se teamă și să nu se izoleze: „Grija arătată acestor copii îi ajută să depășească perioada de doliu și să nu o perceapă ca pe un moment de pierdere, ci ca pe un pas pe care îl fac împreună”. Fiecare copil este „un dar care schimbă istoria familiei… și are nevoie să fie primit cu brațele deschise, să fie iubit și îngrijit”, a mai spus el.

Papa Francisc a menționat:

„Avortul nu este o problemă religioasă ci una umană… E îngăduit să renunți la o viață pentru a rezolva o problemă? E îngăduit să angajezi un asasin pentru a rezolva o problemă?”

Adresându-se părinților curajoși care au adus pe lume copii cu astfel de diagnostice, Papa le-a zis:

„Mărturia voastră de iubire este un dar pe care îl faceți întregii lumi”.

Sursa: Vatican.va


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button