opinii

Trendul demografic natural nu va putea fi inversat fără o reconsiderare și o contra-revoluție a moravurilor

de Cristina Popescu, Facebook

Să nu ne iluzionăm: pe termen lung, permeabilitatea Europei la imigrație nu va putea fi stopată fără ameliorarea demografiei naturale (raportul natalitate/mortalitate); iar trendul demografic natural nu va putea fi inversat fără o reconsiderare și o contra-revoluție a moravurilor.

De asemenea, pe termen lung, tendințele popoarelor Africii și Asiei la emigrație nu vor putea fi oprite fără a se găsi o cale de a asigura o minimă dezvoltare și prosperitate țărilor de acolo; și tare mi-e teamă că asta nu se va putea face fără a le impune o tutelă occidentală (adică prin reconsiderarea unui „imperialism” occidental soft în zonă).

Îmi pare că eliberarea sexualității de sub vechile moravuri și decolonizarea au fost idei generoase în scopuri, dar nefericite în consecințe. Un pic de ajustare reacționară ar fi salutară.

Citește mai multe articole de Cristina Popescu

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button