opinii

Cătălin Sturza: „Degradarea demografică a României, suplinită cu imigranți?”

De Cătălin Sturza, Facebook

 

„Un interviu bun pe HN privind proporțiile degradării demografice prin care trecem. De la începutul anului, am pierdut între 120.000 și 130.000 de locuitori. JUMĂTATE din populația tânără intenționează să emigreze, în următorii cinci ani. Deși nu sapă prea adânc – de exemplu, cu privire la măsurile care ar fi necesare pentru redresarea natalității (și la faptul că o parte a măsurilor luate de autorități în acest sens au exact efectul contrar.)

Altfel, oare acest interviu publicat chiar înainte de semnarea Pactului UN privind migrația bate și spre ideea că am putea suplini golul cu ceva imigranți? Pentru că în acest caz primul pas logic pentru România ar fi acela de a găsi acele măsuri care îi pot convinge pe românii și pe tinerii din țară să rămână în țară; și măcar pe unii dintre cei din afară să se întoarcă. Și nu acela de a suplini rapid un gol judecând pur aritmetic și din avion; și aruncându-se într-un experiment social de tipul celor pentru care e aspru criticată, chiar în aceste zile, dna Merkel. Și care, departe de a ameliora situația, ar putea să toarne și mai mult gaz peste focul ingineriilor sociale dezastruoase aplicate de conducătorii noștri în ultimii 30 de ani.”

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe opinii de Cătălin Stuza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button