libertate de conștiință

O masterandă în medicină legală a fost arestată de față cu propriii copii, pentru că l-a numit bărbat pe un transgender care se credea femeie

Kate Scottow, o britanică de 38 de ani din localitatea Hitchin, Marea Britanie, a fost arestată de trei polițiști în fața copiilor săi, o fetiță bolnavă de autism în vârstă de 10 ani și un băiețel de un an și jumătate, după o dispută avută pe Twitter cu o activistă „transgen”, Stephanie Hayden, căreia i se adresase cu vechiul nume de bărbat și precizând că nu este altceva decât un bărbat care se pretinde femeie.

Femeia a fost dusă la o secție de poliție și, după ce a fost fotografiată i s-au luat amprentele și o probă ADN, a fost ținută timp de șapte ore într-o celulă.

Afirmația lui Scottow la adresa lui Hayden este absolut corectă din punct de vedere biologic, însă apelarea unui transgen pe vechiul său nume reprezintă din punct de vedere al Corectitudinii Politice o ofensă care se numește „deadnaming”.

În consecință, argumentând că această afirmație este „calomnioasă”, Stephanie Hayden (fost Anthony Halliday) a făcut plângere la poliție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Poliția din comitatul Hertfordshire a confirmat că arestarea a avut loc pe motiv că autoritățile „i-au în serios toate rapoartele privind comunicarea ostilă”.

Ajunsă în fața instanței, Kate Scottow a declarat că este tolerabil să susții că oamenii „nu pot, practic vorbind, să-și schimbe sexul”, însă judecătorul Jason Coppel i-a interzis să se mai refere la așa-zisa „fostă identitate masculină” a lui Hayden.

Deși arestarea a avut loc pe 1 decembrie anul trecut, ancheta împotriva lui Kate Scottow continuă, de vreme ce bunurile confiscate ca probă în instanță ce constau în laptopul personal și telefonul mobil nu i-au fost încă restituite.

De asemenea și scenaristul de sitcomuri Graham Linehan, a primit din partea poliției din West Yorkshire „un avertisment verbal pentru hărțuire” pentru „deadnaming” și „misgendering” la adresa aceluiași / aceleiași Hayden.

Sursă: evz.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button