avort

O mamă îngenuncheată și înlăcrimată la întrebarea simplă a fetiței sale: „DE CE?”. Cum au schimbat imaginile cu copii avortați inima unor femei pro-avort

Organizația americană Created Equal a dovedit că în inima celor mai fervente militante pro-avort se ascund rana și trauma.

La manifestațiile pro-viață, dar și la cele pro-avort, membrii organizației americane Created Equal participă cu bannere sau ecrane mari, mobile. Pe acestea rulează imagini foto sau video cu copii avortați sau femei care și-au pierdut viața în urma unui avort.

În 2017, o femeie care contramanifesta la Marșul pentru viață de la Washington, protestând împotriva manifestanților pro-viață, și-a schimbat radical atitudinea după ce a văzut unul din bannere. A început să plângă, a abandonat pancarta pro-avort pe care o avea și a luat o pancartă cu mesaj pro-viață. Mărturia audio aici.

Anul acesta, un episod similar, dar mult mai impresionant, a avut  loc în alt context, respectiv la marșul pro-avort Women’s March din 20 ianuarie 2018. David Kuhn, student la Universitatea Purdue și voluntar pro-viață, a stat, alături de o echipă Created Equal, în dreptul Monumentului lui Abraham Lincoln din Washington, DC. Ei țineau la vedere bannere cu victime ale avortului: copii nenăscuți și femei care și-au pierdut viața în urma unui avort.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prin dreptul lor a trecut o femeie care purta căciulița roz cu urechiușe a feministelor pro-avort. Femeia ținea de mână o fetiță de aproximativ cinci ani. David Kuhn a povestit:

În timp ce mama fetiței făcea fotografii și striga cu entuziasm lozinci pro-avort, fetița a zărit una din pancartele noastre cu victime ale avortului. Figura i s-a schimbat instantaneu din zâmbet în confuzie completă și tristețe… Mama ei s-a întors spre ea spunând: „Vino, puișor!” Dar fetița rămăsese încremenită locului.

Mama ei a întrebat-o ce s-a întâmplat. Fetița a arătat spre pancarta noastră și nu a spus decât atât: „DE CE?”. Mama ei a încercat să minimalizeze situația și să o ia de acolo, dar cea mică a întrebat cu și mai mult aplomb: „DE CE?”. Aceasta a continuat, în timp ce mama ei încerca să îi ofere răspunsuri care evident că nu o mulțumeau pe fetiță.

Până la urmă, ambelor li s-au umplut ochii de lacrimi. Mama s-a așezat în genunchi, și-a luat fetița în brațe și a strâns-o la piept… Apoi și-a scos de pe cap căciulița roz și a spus: „Haide, puișor, mergem acasă”.

Citește și Justiția din statul australian Victoria: Fotografiile cu copii avortați sunt „indecente” și „dezgustătoare”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button