miracolul vieţii

O mamă creativă transforma timpul de somn al bebelușului ei în aventuri de vis

Bebelușii visează când dorm sau pur și simplu se odihnesc în pace? Queenie Liao din California, o artistă liber profesionistă și mama a trei copii, a încercat să răspundă la această întrebare prin împărtășirea aventurilor pe care copilul ei Wengenn le visează în timpul somnului.


Combinând măiestria și imaginația cu fotografia, Queenie a creat fotografii captivante folosind doar haine simple, animale de pluș și alte materiale comune de uz casnic pentru a crea fundalul. Albumul ei – Wengenn în Țara Minunilor – este o compilație de peste 100 de fotografii creative care descriu explorarea continuă a fiului ei Wengenn în țara lui magică de farmec și de mirare. Ea s-a inspirat de la alte mămici creative cum ar fi Adele Enersen și Anne Geddes dar le-a dăruit imaginilor propria variantă imaginară a poveștilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Fotografia a fost dintotdeauna hobbyul meu. La început interesul meu era centrat pe momente din natură, dar, după nașterea primului meu copil în anul 2002, atenția mea s-a concentrat pe prețiosul meu bebeluș.”

“Am început să-i fac poze băiețelului meu, adesea inspirându-mă din operele minunate ale lui Anne Geddes.”

“În 2010, după ce am văzut lucrările doamnei Adele Enersen făcute pe fetița ei în timpul somnului, am început să experimentez cu idei similare pe băiețelul meu Wengenn, care pe atunci avea trei luni.”

“În fiecare zi, chiar înainte de somnul lui Wengenn de peste zi, mi-l imaginam ca fiind personajul principal într-unul din episoadele mele preferate și îi “pictam” un fundal făcut din haine simple, animale de pluș și alte materiale comune de uz casnic, la fel cum un artist ar fi procedat cu pensulele sale.”

“După ce Wengenn adormea, îl puneam în centrul a ceea ce creasem și începeam să fac poze”

“Astăzi, cu mai bine de 100 de fotografii, fiecare portretizând o mică și drăguță poveste a lui Wengenn în călătoria sa de aventuri, le-am combinat într-un album pe care l-am numit Wengeen în Tara Minunilor.”

“O versiune în limba chineză a cărții “ Bebelușul somnoros – 可愛寶貝的扮ッ裝寫真” a fost publicată în Taiwan în luna iulie 2012. Cartea arată pas cu pas detalii despre cum au fost făcute unele poze și de asemenea informații despre cum pot fi făcute și alte meșteșuguri de artă din poze cu bebeluși”

“Sunt foarte recunoscătoare că pot împărtăși cu cititorii nu doar pozele pe care le-am făcut, dar, ce e mai important, iubirea, bucuria și mândria de mama, creând acest album pentru fiul meu Wengenn, care nu pot fi exprimate în cuvinte”

Foto: Queenie Liao

Sursă: World Observer

Traducere: Andreea Rusanovschi

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button