avort

O mamă chinezoaică a fost forțată să avorteze la 9 luni – copilul născut viu i-a murit în brațe

Youshan Borough, Provincia Guandong, China, 29 august 2013: O femeie care era însărcinată în nouă luni spune că a fost forțată să avorteze ca urmare a politicii Chinei de a nu avea mai mult de un copil.

Lili Zenga a povestit, într-un articol postat pe forumul clubului Tianya, cum copilul său s-a născut viu și i-a murit în brațe. Ea spune că înainte de termen cu două zile, în ianuarie 2011, „șapte oficiali din cadrul Biroului de Planificare Familială m-au ținut jos și au forțat avortul copilului meu printr-o injecție, deoarece nu aveam permis de naștere.”

Ea spune că după injecție a fost lăsată singură și s-a simțit „ca un porc așteptând să fie măcelărit”:

În acea noapte am dat naștere unui copil care era în viață, respira. Am cerut ajutor dar nimeni nu mi-a răspuns”, spune ea. „Am leșinat deoarece eram extenuată de durere. Ziua următoare, când m-am trezit, copilul meu murise. Cu durere mi-am ținut copilul în brațe până când corpul său a înțepenit.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Declarația doamnei Zeng despre avortul suferit a fost descoperită și tradusă în engleză de grupul pentru drepturile omului Women’s Rights Without Frontiers și nu a fost verificată independent. Cu toate acestea, este doar cea mai recentă dintr-o serie de astfel de declarații a unor avorturi brutale și sterilizări forțate ce au loc în China.

În ciuda declarațiilor guvernului chinez că avortul forțat este ilegal, grupurile pentru drepturile omului, ce cunosc situația actuală, spun că avorturile și sterilizările forțate au devenit o rutină, fiind efectuate de oficiali ai planificării familiale, care sunt sub presiune să își atingă norma.

Potrivit doamnei Zeng, după cereri repetate adresate Biroului de Planificare Familială pentru a primi explicații, a primit un răspuns lung din partea unui oficial, în care i se spunea că a fost forțată să avorteze la cererea primei soții a fostului său soț, cu care acesta are un copil.

Fostul său soț (presupunând că îi era soț la acel moment) a semnat consimțământul pentru avortul forțat.

Doamna Zeng a citat o scrisoare pe care ea spune că a primit-o de la un oficial al Biroului de Planificare Familială: „Lili Zeng, nu am nimic cu tine”, scrie oficialul. „Sunt doar un executor al politicii. Dacă nu aș fi fost directorul Planificării Familiale, ar fi fost altcineva care ar fi rezolvat situația în același mod, iar soarta ta ar fi fost aceeași. Dacă vrei să învinovățești pe cineva, te rog învinovățește politica unui singur copil sau pe soțul tău.”

Doamna Zeng spune că a încercat să se sinucidă de trei ori de la avort.

Deși avortul forțat a avut loc în 2011, doamna Zeng a rupt tăcerea într-o încercare de a face dreptate.

Ni se rupe inima pentru doamna Zeng”, spune Reggie Littlejohn, președintele Women’s Rights Without Frontiers, într-o declarație de presă. „Experiența sa ne-a demonstrat într-un mod dramatic legătura dintre avortul forțat și rata astronomică a sinuciderilor în rândul femeilor din China.”

Littlejohn a spus că mărturisirea arată cum copiii pot fi născuți vii în timpul unui avort și lăsați să moară și că în China „o femeie poate fi forțată să avorteze la nouă luni de sarcină doar cu consimțământul presupusului său soț.”

În sfârșit, experiența doamnei Zeng ne arată cum – chiar și atunci când o femeie este însărcinată cu primul său copil – dacă este al doilea copil al soțului său, ea poate fi forțată să avorteze”, a adăugat ea.

Dezaprobam cu tărie avortul forțat sub politica singurului copil din China și cerem guvernului chinez să oprească aceste atrocități imediat”, spune Littlejohn.

Sursă: LifeSiteNews
 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button