avort

Canada. Tabăra pro-avort se opune dezbaterii unei legi care să considere copilul nenăscut ca victimă a omuciderii când și mama este ucisă

pregnant-ultrasound-baby-fetus

 

Un caz de omucidere din Canada a inspirat inițierea unei legi care să pedepsească ucigașul unei femei gravide și pentru uciderea copilului ei nenăscut. Dar activiștii și politicienii pro-avort se tem că aceasta ar intra în contradicție cu legea avortului. Totuși, în SUA, o astfel de lege care pedepsește ucigașul mamei și pentru uciderea copilului ei nenăscut există.

Întreaga dezbatere îi determină pe activiștii pro-viață să dezvăluie statistici tulburătoare: cauza cea mai răspândită de moarte a femeilor gravide este omuciderea. Cele mai multe gravide care își pierd viața în urma violenței fizice sunt ucise de partenerii care le presează să avorteze. Redăm mai jos cazul de la care a pornit dezbaterea în Canada. La final cităm studii și cazuri în sprijinul acestei dezvăluiri tulburătoare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

LiveActionNews relatează că, în decembrie 2014, Cassie Kaake, din Canada, aștepta sosirea pe lume a fiicei sale, Molly. Din păcate, bebelușul nu a apucat să se nască. Mai erau doar 10 săptămâni până la termen. Și nici mama nu a supraviețuit…

Câteva săptămâni înainte de Crăciun, au fost găsite moarte într-o casă arsă din temelii. Decesul lor nu a fost unul accidental: un bărbat a fost acuzat de uciderea lui Cassie. Totuși, el nu a fost acuzat și de uciderea beblușului Molly. Conform legii canadiene, aceasta nu este o crimă. Tatăl lui Molly consideră că această lege ar trebui schimbată.

La fel crede și Cathay Wagantall, parlamentar și membru al Partidului Conservator. Wagantall a propus o lege, numită și legea ”Cassie și Molly”. Aceasta ar face din omorârea lui Molly o crimă de sine stătătoare. Este ușor de văzut de ce este nevoie de o astfel de legislație.

În SUA există o astfel de lege care îi pedepsește pe cei care rănesc sau ucid o femeie însărcinată. Fapta este considerată în SUA dublă omucidere.

În SUA, omuciderea este principala cauză a morții femeilor însărcinate.

Una din șase femei este abuzată pentru prima dată în timpul sarcinii, conform datelor Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA. Adesea aceasta se întâmplă în contextul în care femeia refuză cererea partenerului de a face avort. Așa cum spune Dr. Christie L. Palladino, autoarea unui studiu despre sarcină și violență: “Nu este ceea ce am vrea să citim, dar este realitatea”.

Violența împotriva femeilor însărcinate nu este doar o problemă americană. Numeroase femei din Canada au fost înjunghiate sau omorâte în bătaie pentru că au refuzat să avorteze. Deci, de ce s-ar opune cineva unei astfel de legi? Întrebați lobbyștii pro avort.

O organizație canadiană pentru viață numită We Need A Law (Avem Nevoie de o Lege) a explicat recent că avocații pro avort se tem că legea “Cassie și Molly” le amenință agenda. Directorul organizației, Mike Schouten, a tras la răspundere guvernul canadian că nu reușește să protejeze femeile care au ales viața pentru ele și pentru copiii lor nenăscuți:

Dacă guvernul Trudeau ar crede cu adevărat că alegerea femeii este suverană, atunci nu ar avea nicio problemă să confirme alegerea unei femei de a face un avort legal. În același timp, ar susține o lege împotriva crimei violente de a omorî un fetus atunci când femeia însărcinată nu a ales avortul… Dacă nu poate face asta, singura opțiune pe care o sprijină este avortul, ceea ce înseamnă că nu sprijină deloc opțiunea de a alege liber.

Directorul executiv al Coaliției pentru Dreptul la Avort din Canada a comentat referitor la o lege asemănătoare în 2008: ”Dacă fetușii sunt recunoscuți în acest proiect de lege, ideea s-ar putea strecura în conștiințele oamenilor și ei și-ar schimba părerea despre avort”. Aparent, acest lucru este mai important decât siguranța femeilor.

Canadienii care nu sunt de acord își pot contacta parlamentarii care îi reprezintă și să le ceară să prijine legea ”Cassie și Molly”. În același timp, americanii pot cere și ei legi mai dure care să protejeze mamele și copiii.

Chiar dacă multe opinii sunt cotroversate, a proteja sau nu o mamă și fiica ei nu ar trebui să fie subiect de dezbatere.

Traducere de  Cristina Dobrovie

STUDII care arată că presiunea de a avorta implică violență și că omuciderea este principala cauză de mortalitate în rândul femeilor gravide:

I.L. Horton and D. Cheng, “Enhanced Surveillance for Pregnancy-Associated Mortality-Maryland, 1993-1998,” JAMA 285(11): 1455-1459 (2001)
Mcfarlane et. al., „Abuse During Pregnancy and Femicide: Urgent Implications for Women’s Health,” Obstetrics & Gynecology 100: 27- 36 (2002)

Mai multe statistici și cazuri din SUA se găsesc la http://www.theunchoice.com/pdf/FactSheets/ForcedAbortions.pdf

 

 



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button