opinii

O bătălie din SUA care se desfășoară simultan cu bătălia noastră pentru căsătorie

de Cristina Popescu, Facebook

Scrisesem în urmă cu trei săptămâni că, în paralel cu referendumul nostru, o bătălie la fel de importantă se duce în SUA pentru validarea în Senat a nominalizării lui Brett Kavanaugh pentru demnitatea de judecător la Curtea Supremă.

Și mai spusesem și că o preluare a direcției Curții Supreme de către o majoritate cu adevărat conservatoare rămâne esențială pentru prevenirea alunecării și mai puternice în deriva progresivistă în afara constituției a jurisprudenței americane, mai ales că aceasta dă deseori tonul și direcția schimbărilor în lume (de ex., instituirea gay marriage pe cale judiciară, chiar cu o majoritate la limită de 5-4, în 2015, a dat un puternic avânt mișcării LGBT în general, inclusiv pe alte continente).

Nu aveam atunci de unde să știu că a fost rânduit ca ambele bătălii să se desfășoare simultan. În seara/noaptea ce vine, probabil după încheierea primei zile de vot la referendum, va avea loc și votul din Senatul american: cu un vot de la senatorul democrat Manchin pare că Brett Kavanaugh va avea cel puțin 51 în total, adică suficiente pentru confirmare; deși se fac presiuni extreme, mediatice și prin proteste, pe una din senatoarele republicane pentru a reveni asupra votului anunțat.

Să ne fie toate într-un ceas bun!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe opinii de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button