opiniivalorile familiei

Natalia Luchita: „#GandPentruTata”

…ultima oara cand m-a petrecut tata la aeroport… a fost ca de obicei… el m-a intrebat de zece ori daca am pasaportul, biletul… laptopul … asa are el grija!…Apoi s-a lasat o tacere tot drumul…El nu vorbeste cand eu plec… numai cand vin! .. mi-a dat jos bagajele din masina, si eu l-am pupat pe fiecare obraz si l-am imbratisat… si omul acesta ca un munte, a rosit oliaca… Tata nu se pupa cu mine… decat cand plec si cand vin.

Eu nu-mi aduc aminte daca tata m-a pupat cand eram mica… poate eram prea mica ca sa tin minte… Poate nu m-a pupat… in vremea copilariei mele tatii isi iubeau altfel copii…

Dar eu imi aduc aminte ca el a fugit cu mine pe brate la spital, cand am fost bolnava… eu imi aduc aminte ca el avea grija sa nu-mi lipseasca niciodata nimic…nici haine, nici mancare, nici bani… asa era dragostea lui… plina grija… El tot timpul avea grija de noi…. Si eu am inteles asta… am inteles ca dragostea uneori e asa …are grija …si nu e neaparat sa se manifeste prin gesturi… cel mai adeasea dragostea profunda se manifesta prin fapte. Mai ales dragostea parintilor…

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Eu sunt fata lu’ tata… i-am mostenit si ochii mici… si gesturile… si focul… si simtul umorului… da’ eu sunt nascuta din parintele meu… si noi adesea ne regasim unul in altul.

Lu’ tata nu-i place sa se vorbeasca despre el… am sa-l pastrez asa discret… cum este! Si am sa-i multumesc… cand plec… si cand vin, sarutandu-l pe obraz la aeroport ca el sa roseasca… El nu ma conduce niciodata la avion… el ramane tacut in masina si asteapta data viitoare cand o sa ma ia… atunci o sa-mi vorbeasca in drum spre casa…si o sa-mi povesteasca despre viata, despre neam, despre datoria noastra de oameni…si in privirea lui o sa citesc bucurie…ca am revenit… acasa!

La Multi Ani, parintele meu… Nu stiu daca tu ai ales sa te nasti de ziua Sfantului Nicolae…sau Sfantul te-a ales sa te nasti de ziua lui…dar a fost o zi potrivita sa te nasti.

P.S. Parintii nostri ne-au iubit cum au stiut ei mai bine… fara cuvinte, fara gesturi in excess…cu o dragoste sfioasa… pe care copiii adesea nu o inteleg, si asteapta mai mult… dar nu exista o dragoste mai mare, decat sa ai grija copiii sa-ti fie sanatosi, satui, sa nu le fie frig, sa nu le fie intuneric, si din putinul cat ai…sa dai tot… Iar faptele dragostei parintesti…acopera o multime de gesturi. Amintiti-va de parintii vostri si de toate cate au facut pentru voi, amintiti-va numai binele, purtati in voi numai faptele lor bune si bucuriile copilariei… sarutati-le maine azi.. maine s-ar putea sa le sarutati doar crucea de pe mormant.

Sursa: Facebook

Citește mai multe articole de Natalia Luchita


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button