Marşul pentru Viaţă

Motocicliștii pentru Viața animă Marșul pentru viață Washinghton 2015

motocicliști

LifeSiteNews.com, 22 Ianuarie 2015

Nu multe cluburi de motocicliști pot susține că au fost inspirate de o măicuță și că se dedică combaterii violenței. Dar Motocicliști Pentru Viață nu este o organizație oarecare.

„De fapt, noi mergem pe motocicletă pentru a salva copii nenăscuți”, declară pentru LifeSiteNews.com Lou Fielack, un membru din statul New York. „Noi facem consiliere în fața clinicilor de avort. Avem ocazia să vedem tineri bărbați și femei care își schimbă decizia și îmbrățișează viața, urmând să îi îndrumăm către Surori pentru Viață sau către cel mai apropiat centru de consiliere pentru criza de sarcină”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Grupul motoriștilor îmbrăcați în haine de piele bătea la ochi chiar și în diversitatea mulțimii de la Marșul pentru viață 2015 din Washington DC. Dar ei își trag seva din aceeași sursa ca majoritatea celor din mișcarea pro-viață: „Ne întâlnim și ieșim cu motocicletele. Ne rugăm pe mătănii și încercăm să salvăm bebeluși”, spune Rob Westenberger, un motociclist entuziast din New Jersey.

„Ne adunăm și ne rugăm” în fața centrelor pentru avort de pe tot cuprinsul țării, explică Thomas Upshur din New York, care a organizat asociația în 2009.

Upshur susține că Sora Loretta de la asociația Surori pentru Viață l-a invitat la marșul de la Washington și i-a adresat o întrebare neașteptată: „De ce nu organizezi ceva pro-viață pentru motocicliști, mai ales la clinici, să discutați cu oamenii?”. În ciuda staturii impunătoare și a înălțimii sale, Upshur a simțit că nu îi poate spune nu măicuței.

Văzându-i pe motocicliști așteptând liniștiți în fața clinicilor de avort consilierii discută mult mai eficient cu bărbații care își conduc consoarta la clinică, indiferent că este vorba de un caz care necesită consiliere sau nu. Prietenii sau soții care s-ar putea să nu discute cu o femeie sau cu un bărbat mai în vârstă, dar pot fi mai receptivi față de un motociclist pro-viață.

Upshur își amintește cum a stat la discuții cu un șofer de autobuz în Brooklyn despre pasiunea lor comună pentru motociclete.

„M-am uitat la șoferul de autobuz și i-am spus : <<Pentru mine, arăți mai degrabă ca un motociclist>>. Acesta a răspuns: <<De fapt, sunt motociclist. Cum ți-ai dat seama?>> I-am răspuns: <<Ești personificarea unui motociclist>>”.

Thomas i-a povestit șoferului aventuri din călătoriile sale cu Roadmasterul, când îl vizita la Detroit pe tatăl său, de curând decedat. Iar șoferul i-a mărturisit că și el și-a pierdut tatăl din South Carolina cu un an înainte. Abia apoi Upshur i-a pomenit despre viziunea sa pro-viață.

Șoferul i-a spus atunci: „Am mari probleme. Pot discuta cu tine?”. I-a povestit că a fost implicat într-un avort cu 30 de ani în urmă. „Sufăr în fiecare zi de atunci”, i-a mai spus acesta.

„I-am răspuns: <<Copilul tău din Ceruri îți cunoaște suferința, iar aceasta izvorăște din dragoste>>. El a oprit autobuzul și mi-a spus: <<Pot să te îmbrățișez ?>>. I-am spus: <<Sigur că poți>>. Așa că ne-am îmbrățișat și apoi mi-a zis <<Mă simt liber acum>>”.

„Ne confruntăm cu astfel de situații tot timpul”, a declarat Upshur.

În fața clinicilor de avort, motocicliștii vorbesc cu bărbații care fac pe durii.

„Le spunem să aibă curajul să își protejeze propriul copilul”, mărturisește Upshur. „Și mulți reacționează intrând în clinică și convingându-și partenerele să renunțe la avort – adesea o procedură despre care tocmai ei fuseseră cei care le-o sugeraseră mai întâi femeilor”.

Motocicliștii au oferit consiliere și la Centrul pentru femei South Wind în Wichita, Kansas. Medicul care efectua avorturile, dr. Cheryl Chastine, i-a catalogat drept teroriști.

Unul din motocicliști a lăsat să îi scape secretul: Învelișul lor dur acoperă de fapt inimi sensibile. „Trebuie să te menții în rugăciune pentru a putea face asta”, a declarat Fielack pentru LifeSiteNews. „Și, indiferent cu ce te atacă, trebuie să accepți riscurile, jignirile – indiferent ce ar face sau ți-ar spune. Dacă ai de gând să devii membru, trebuie să fii capabil să renunți la violență”.

Și asta a prins la tineri: peste 150.000 au participat la Ziua Mondială a Tineretului în Rio de Janeiro, unde motocicliștii americani au avut și ei un stand, potrivit declarației lui Upshur.

Iar africanii au fost încurajați să tragă o învățătură din numărul foarte mare de avorturi din Statele Unite. „Credeam că America este civilizată”, i-au spus aceștia lui Upshur. „Dar cum poate fi civilizată când ei avortează atât de mulți dintre copiii lor – mai ales în comunitățile persoanelor de culoare?”.

Motocicliștii sunt hotărâți să apere și siguranța altor susținători pro-viață, escortându-i pe Alergătorii pentru Viață pe străzile din New York în timpul unui maraton.

Grupul are zeci de membri și în state îndepărtate, precum Alabama, Florida, Illinois, Kansas, Maine și New York. Au propriul website, ProBikersForLife.uș și pagina lor de Facebook și recrutează tot mai mulți motocicliști pentru a se ruga unii pentru ceilalți și pentru a consilia când au ocazia.

„Nu există o singură persoană care să reprezinte grupul”, susține Upshur. „Este un efort de echipă”.

Traducere: Ecaterina E.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button