miracolul vieţii

Mica Isla, născută la 23 de săptămâni, a supraviețuit

de Redacția Stiripentruviata.ro

Totul arăta bine la ecografia de 20 de săptămâni, așa că Lauren Ormston, o englezoaică din Surrey, s-a mirat peste trei săptămâni, când și-a dat seama că este deja în travaliu.

Medicii i-au recomandat mamei un spital mai bine dotat pentru bebelușii prematuri, unde femeia a născut-o pe Isla, care avea doar 535 de grame și 10% șanse de supraviețuire.

„Am ținut-o doar șase minute în brațe, înainte să fie dusă la ventilator. Arăta atât de fragilă, că părea să se rupă în fiecare clipă”, își amintește mama.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Primele săptămâni au fost teribile. Pielea beblușei era transparentă, i se vedea fiecare vas de sânge.

„Trăiam fiecare zi fără să știm dacă va supraviețui în următoarea zi, în următoarea oră, în următorul minut”, a povestit mama, Lauren.

După șase săptămâni, fetița a fost scoasă de pe ventilator și a rămas cu mască de oxigen. „Am îmbrățișat-o pentru prima dată. Avea mânuța cât degetul mic al soțului!” își amintește Lauren.

Una dintre complicații a lăsat-o pe Isla fără vedere la un ochi. „Dar după o asemenea bătălie pentru viață, aceasta nu este cel mai rău lucru care se putea întâmpla. Ochiul e funcțional și i se mișcă, dar a făcut dezlipire de retină, explică femeia.”

După cinci luni petrecute în spital, părinții au dus-o pe Isla acasă. Cântărea aproape 5 kilograme.

„Nu am crezut că va supraviețui la cât părea de fragilă, dar iată că a fost o luptătoare și o bucurie nesfârșită pentru noi”, a mai declarat mama ei.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button