Uncategorized

Maternitatea Brăila primește sprijin pentru salvarea copiilor născuți prematur

Maternitatea Brăila primește sprijin pentru salvarea copiilor născuți prematur
FOTO Florentin Coman

Articol preluat de pe adevarul.ro

Nașterile premature și mortalitatea infantilă se mențin la cote ridicate în județul Brăila. Acest aspect a atras atenția Asociației „Salvați copiii“ România, care, în urmă cu câteva zile, a donat patru echipamente de ultimă generație Spitalului de Obstretică – Ginecologie Brăila, pentru a ajuta la combaterea acestui fenomen îngrijorător.

Valoarea echipamentelor se ridică la 11.000 de euro. Este vorba despre un incubator pentru terapie intensivă, un analizor de gaze, un monitor pentru funcții vitale și un pulsoximetru. Medicii maternității brăilene, în frunte cu șeful Secției de Neonatologie, dr. Gheonea Vaso, care luptă pentru a salva viața micuților, spun că această donație are darul de a face minuni pentru nou-născuți, în special pentru prematuri. Statisticile arată că județul Brăila are o rată a nașterilor premature cu 9% peste media națională și o mortalitate infantilă de 14,2 la mie, față de 8,5 la mie la nivel național. „Brăila este de mult în vizorul nostru, rata mortalității infantile de aici fiind de ani buni cea mai mare din țară. Această situație se poate schimba printr-un efort susținut, iar noi am făcut astăzi un prim pas important în acest sens. Fără nicio îndoială, aparatele instalate se vor dovedi esențiale pentru menținerea în viață a bebelușilor, în primele zile de viață. Anul trecut, în Spitalul de Obstetrică Ginecologie Brăila au avut loc 2.022 nașteri, dintre care 14% au fost premature – mult peste media națională de circa 9 procente. Din păcate, Brăila rămâne unul dintre cele mai sărace județe ale țării, iar nivelul de trai are un impact direct asupra speranței de viață a locuitorilor, cei mai afectați fiind cei mai mici dintre aceștia, nou-născuții“, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al „Salvați Copiii“ România.

Citește mai mult pe adev.ro

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button