libertate de conștiință

Material video cu părinți care au copii cu sindrom Down. Nu este este ceva de care ar trebui să ne temem.

BBC South a postat în ianuarie un material video cu interviuri cu mai mulți părinți care au copii cu sindrom Down. Părinții au ținut să își împărtășească experința de a crește un copil cu o astfel de problemă și să risipească miturile create în jurul sindromului Down.

Inițiativa urmărește informarea corectă a părinților care află că vor avea un copil cu sindrom Down. Majoritatea părinților intervievați, care au aflat în timpul sarcinii că urmează să aibă un copil cu sindrom Down, au spus că li s-a oferit foarte puțină speranță pentru viitor și au beneficiat de prea puține informații corecte privind sindromul Down, în schimb au fost presați în continuu să avorteze. Cei care au aflat la naștere că au un copil cu sindrom Down, au fost influențați să privească momentul ca pe o adevărată tragedie și nu ca un prilej de bucurie.

Materialul video dorește să arate viitorilor părinți că nu trebuie să se teamă de copiii cu sindrom Down, ci doar să îi iubească. În material părinții își împărtășesc realizările copiilor, dragostea pe care le-o poartă și cu care sunt răsplătiți de aceștia, precum și așteptările pentru viitor. Acestea sunt întemeiate având în vedere că foarte multe persoane cu sindrom Down au o viață plină, locuiesc independent, au locuri de muncă, unii au mare succes în carieră, se îndrăgostesc, se căsătoresc și au copii la rândul lor. Singurele limitări asupra persoanelor cu sindrom Down sunt cele pe care societatea le instituie asupra lor.

În acest sens, demersul părinților se dorește un apel către societate să aibă o atitudine mai deschisă față de persoanele cu sindrom Down și să creadă în valoarea pe care aceștia o pot aduce.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din păcate, potrivit rapoartelor oficiale, în Marea Britanie, 95% din bebelușii diagnosticați înainte de naștere cu sindrom Down, sunt avortați.

https://www.facebook.com/BBCSouthNews/videos/325684148049402/
Sursă: liveaction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button