Marşul pentru Viaţă

MARTIE: Luna pentru Viață 2020 în România și Republica Moldova – „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”

Alexandra Nadane de la organizația România pentru viață a anunțat, citată de Basilica.ro, tema Lunii pentru Viață și a Marșului pentru Viață din acest an: „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”.

„Există 1001+ activități pro-viață care se pot organiza în comunități mai mari, mai mici sau foarte mici, printr-o instituție sau printr-un grup de prieteni și care pot dezvolta cultura pro-viață în aceste comunități. Dacă sunt persoane, organizații sau instituții care vor să organizeze astfel de activități în cadrul LPV, să ne contacteze și îi vom sprijini cu idei și materiale”, a spus Alexandra Nadane. „Cu toții ne dorim să trăim într-o localitate pro-viață, într-o societate pro-viață, într-o lume care să sprijine în mod real copiii, femeile în criză de sarcină, părinții și familia. De aceea este foarte important să veniți la Marșul pentru viață și să invitați alături de voi colegii, prietenii și cunoscuții”.

An de an, luna martie este declarată de organizațiile pro-viață din România drept Luna pentru Viață. Pe tot parcursul lunii se organizează activități de promovare și conștientizare a problermaticii pro-viață: expoziții de artă sau de fotografie cu teme pro-viață, ateliere de pancarte cu mesaje care pot fi folosite la Marșul pentru viață, dezbateri, conferințe, proiecții de filme cu tematică pro-viață, ateliere de lectură cu copiii, în care se pot citi cărți pro-viață. La București se organizează și un cros caritabil pentru ajutorarea mamelor în criză de sarcină sau în situații dificile.

Luna pentru viață se încheie în fiecare an cu Marșul pentru viață, manifestare publică de susținere a frumuseții vieții și de promovare a sprijinului pentru mamele în criză de sarcină. Anul trecut au avut loc marșuri pentru viață și activități în cadrul Lunii pentru viață în 667 de localități din România și Republica Moldova, iar anul acesta se estimează ca numărul lor să depășească 900.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button