Marşul pentru Viaţă

20.000 de tineri la Marșul pentru viață 2022 Paris: A fi puternic înseamnă a-i proteja pe cei slabi

de Redacția Stiripentruviata.ro

La Paris a avut loc duminică Marșul pentru viață anual, care a adus laolaltă 20.000 de participanți, majoritatea tineri.

Ei au mers cu pancarte între Place de Catalogne și Place Vauban, unde a fost amenajată o tribună pentru discursuri. Mesajul de pe bannerul principal desfășurat de tineri a fost: „Pentru o trezire demografică”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Albane Gaillot, purtătoarea de cuvânt a mișcării, în vârstă de 22 de ani, a crescut participând cu familia la marșurile pentru viață anuale din Capitala Franței.

Ea i-a declarat unui reporter că nu este vorba despre „ultimii luptători anti-avort”, ci despre noua generație pro-viață.

Într-un mesaj de mobilizare înaintea marșului, Albane Gaillot a mai transmis că libertatea fiecăruia se oprește acolo unde începe a celuilalt:

Mișcarea Marșul pentru viață cere aducerea chestiunii pro-viață în dezbatere publică în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din acest an:

„Numeroși comentatori spun că țara noastră nu este interesată de alegeri și nutrește o anxietate crescândă cu privire la viitor.

  • Poate și din cauză că jumătate dintre tinerele noastre își încheie prima poveste de dragoste printr-un avort?
  • Poate și din cauza secretelor de familie care învăluie problema avortului, creând un sentiment ascuns și permanent de nesiguranță în inima francezilor?

Politicieni, dacă vreți să recâștigați încrederea francezilor, să vă protejați aproapele și să consolați țara, implicați-vă de acum într-o politică ce favorizează maternitatea liberă și fericită și faceți din scăderea numărului de avorturi o prioritate de sănătate publică!”

La marș au participat și tinerii români din organizația Diaspora pentru viață.

Franța a extins în noiembrie 2021 perioada în care se poate face avort la cerere – de la 12 la 14 săptămâni de sarcină.

Marșul pentru viață de la Paris are loc anual în ianuarie, în jurul datei la care a fost legalizat în SUA (22 ianuarie 1973). În SUA, marșul are loc anual începând din 1974. Treptat, mișcarea s-a extins în toate lumea, marșuri pentru viață fiind organizate la diferite date din Europa până în Japonia.

În paralel, în toți acești ani în SUA a apărut și o rețea foarte puternică de centre de sprijin în criza de sarcină – sunt de trei ori mai numeroase decât marile clinici de avort ale rețelei Planned Parenthood din această țară.

FOTO. Marșul pentru viață de la Paris 2022

Mesaj de la animatorii Autobuzului Pro-Viață care a condus marșul: „A fi puternic înseamnă a-i proteja pe cei slabi”
„Singura alegere adevărată este VIAȚA”
„Eutanasia, jurământul ipocritului” (atenționare transmisă medicilor, care jură să protejeze viața)
„A fi puternic înseamnă a-i proteja pe cei slabi”
Albane Gaillot, purtătoarea de cuvânt a Marșului pentru viață de la Paris. la tribuna din Place Vauban
„Viața este un drept, nu o alegere” (stânga)
„Încetați să mai ofticați embrionii” (aluzie la exprimarea Președintelui Macron, care a spus că-și dorește să enerveze nevaccinații)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button