Marșul pentru Viață de la Alba Iulia a reunit 2000 de participanți

Aproximativ 2000 de persoane din Alba Iulia și împrejurimi au participat duminică la Marșul pentru Viață din Cetatea Marii Uniri, conform Basilica.ro.
Evenimentul a fost organizat de asociații și grupuri de tineret, care au avut alături clerici și credincioși din numeroase parohii ortodoxe, precum și reprezentanți ai altor denominații creștine.
Evenimentul s-a derulat prin implicarea a 50 de tineri voluntari de la Asociația Emanoil, ASCOR Alba Iulia, Biroul pentru Viață al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” și Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”.
Participanții au parcurs următorul traseu: Casa de Cultură a Sindicatelor – Strada Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Strada Cloșca – Strada Mihai Viteazul – esplanada dintre Catedrala Reîntregirii și Catedrala romano-catolică „Sfântul Mihail”.
La destinație, Părintele Teofil Mihail Slevaș, coordonatorul Marșului pentru Viață, a invitat mulțimea să rostească rugăciunea „Tatăl nostru”, subliniind că mesajul evenimentului pro-viață unește creștinii din toate denominațiile.
Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost citit de Părintele Teofil Grigore Slevaș, Protopop de Alba Iulia. Părintele protopop le-a mulțumit celor peste 100 de preoți din protoierie care au mobilizat comunitățile lor să participe la marș.
Nevoie de participare și implicare pe termen lung
Gabriel Pleșa, Primarul municipiului Alba Iulia și participant la toate edițiile Marșului pentru Viață, a remarcat numărul impresionant de persoane reunite în sprijinul copiilor nenăscuți și al femeilor însărcinate și i-a îndemnat pe participanți să revină cu fidelitate an de an la eveniment.
La final, Andrei Rotaru, coordonatorul grupului de voluntari, a evidențiat etapele premergătoare organizării Marșului pentru Viață din acest an și le-a mulțumit tuturor tinerilor pentru implicare, subliniind caracterul misionar al acestui eveniment devenit deja tradiție.
Manifestarea s-a încheiat cu un imn de cinstire adresat Maicii Domnului, în pântecele căreia, prin ascultarea ei, S-a zămislit Mântuitorul Iisus Hristos.
Marșul pentru Viață a ajuns anul acesta la a 15-a ediție națională. Evenimentul s-a desfășurat în numeroase localități, încununând Luna pentru Viață 2025, serie de manifestări culturale, educative și filantropice organizate anual în martie, pentru a promova frumusețea nașterii de copii, dreptul la viață al copilului nenăscut, dar și nevoia de sprijin pentru femeile însărcinate.
Anul acesta, în Arhiepiscopia Alba Iuliei au mai avut loc marșuri pentru viață la Reghin, Sighișoara, Luduș, Iernut, Câmpeni și Blaj.