Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2024 la Scânteia, jud. Iași

de Redacția Stiripentruviata.ro

Pro Vita Iași, Primăria Scânteia și Protopopiatul Iași III au organizat sâmbătă, 30 martie, Marșul pentru viață în localitatea ieșeană Scânteia.

Marșul s-a încheiat la Casa de Cultură din localitate, unde au vorbit prof. univ. dr. Cristina Ghiciuc a răspuns la întrebările publicului, iar preotul misionar protopopesc Teodor Mihăilă a afirmat că Biserica ne cheamă să prețuim viața copilului de la concepție și să mărturisim aceasta în contextul societății contemporane.

Clericul a îndemnat ca familiile tinere să aibă curajul să dea naștere la cât mai mulți copii, pe care să-i crească cu frică de Dumnezeu.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Primarul Comunei Scânteia, Mihai Darabană, a mulțumit participanților și a transmis un mesaj de susținere pentru familiile tinere în care se nasc copii, arătând că autoritățile locale fac eforturi ca acești copii să beneficieze de creștere și educație în condiții optime.

La final, a avut loc un spectacol artistic susținut de membrii Ansamblului Folcloric „Flori de sânziene” din Scânteia, care au prezentat două suite de dans popular din zona Moldovei și două piese muzicale din folclorul românesc.

Domnul primar a prezentat cu această ocazie Trofeul ”Nicolae Sabău”, pe care Comuna Scânteia l-a obținut din partea Asociației Comunelor din România pentru întreaga activitate culturală desfășurată în comunitate.

În încheiere, Corul Școlii Gimnaziale „Axinte Uricariul” din Scânteia a cântat, sub coordonarea domnului profesor Florin Birică, trei compoziții: una dedicată mamei, una din repertoriul modern și o suită folclorică ce a conținut fragmente din diverse zone ale țării.

Anul acesta, peste 1.500 de localități din România și Republica Moldova au organizat, în martie 2024, Luna pentru viață, activități care au implicat aproximativ 200.000 de persoane.

În Luna pentru viață 2024, Pro Vita Iași a organizat în total 19 marșuri pentru viață în județele Botoșani, Iași și Neamț.

Un marș pentru viață a avut loc și la Ștefănești, jud. Iași:


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button