Marşul pentru Viaţă

Comunicat: Marșul pentru Viață 2024 „Construim împreună pentru VIAȚĂ”, la final

de Redacția Stiripentruviata.ro

Organizatorii Marșului pentru viață 2024 București au transmis sâmbătă un comunicat post-eveniment:


Marșul pentru viață 2024 s-a desfășurat sâmbătă, 30 martie 2024, în București. Împreună cu marșurile din celelalte localități din această zi și din alte zile, a încununat Luna pentru viață 2024, în cadrul căreia s-au desfășurat activități pro-viață în peste 1500 de localități din România și Republica Moldova.

Prin tema din acest an, „Construim împreună pentru VIAȚĂ”, ne-am propus să adresăm o invitație puternică la conlucrare și colaborare în sprijinul femeilor însărcinate. Doar împreună putem avea impact solid în societate. Iar o construcție durabilă se bazează pe schimbarea inimilor și pe împlinirea reală a tuturor nevoilor femeilor însărcinate. De aceea, prin activitățile desfășurate, am militat pentru creșterea responsabilității față de viața fiecărui copil, încă dinainte de naștere, și față de importanța sprijinirii mamei care îl poartă în burtică.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este vital – dar și posibil, prin efortul fiecăruia dintre cei cărora le pasă de direcția în care merge ca om și de direcția în care merge societatea în care trăiește – să aducem împreună stake-holderi care, prin viziune comună și colaborare, să construiască un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.

În București și în țară, Luna pentru viață 2024 a inclus acțiuni de sprijin pentru mame și copii, ateliere de povești și de creare de pancarte pentru viață, acțiuni de oferire de flori de Ziua Femeii, conferințe, ateliere, dezbateri ale tinerilor pro-viață, primul Quiz Live for Life, Gala Bunei Vestiri, Crossuri și alte evenimente sportive, concerte, strângeri de fonduri pentru femeile în criză de sarcină etc.

Mulțumim Anei Nuță, Corului Tronos Junior și celorlalți interpreți pentru recitalul din cadrul concertului „Live for Life”, lui Vlad Plăcintă, Silvan Covaci, Monicăi Lia, Manuelei Cernat, care au adresat câte un cuvânt la Marșul pentru viață din București, Ioanei Revnic, Veronicăi Iași și animatorilor activităților cu copiii. Prin ei, dar și prin atmosfera întregului eveniment, cei peste 3.000 de participanți au avut o experiență de neuitat, care va constitui un izvor de putere de a face binele în viitor.

Peste 1.500 de localități din România și Republica Moldova, mii de activități pro-viață și peste 200.000 de participanți reprezintă pași concreți spre un viitor pro-viață – de care este nevoie pentru a exista un viitor! Altfel, indiferența și lipsa de sprijin, necunoașterea și lipsa educație vor bagateliza viața, fie a copilului, fie a femeii, risipind uriașul potențial pe care îl au amândoi.

Amintim și acum că tema ediției din acest an a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă de 25 de ani, căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan. Alexandra Ivanov a fost printre organizatorii Marșului pentru viață în localitatea ei, a sprijinit tinere în criză de sarcină de când era în liceu și a fost o inimă a faptelor bune în comunitatea ei. Această ediție îi este dedicată ei și copilului nenăscut pe care l-a pierdut.

Privim cu speranță în viitor, privim cu speranță la toți tinerii care au reprezentat o proporție semnificativă dintre participanții la activitățile din Luna pentru Viață 2024 și la Marșul pentru Viață 2024. Ei, împreună, vor construi un viitor mai primitor pentru femeie și copil!

Vă invităm și vă așteptăm la Marșul pentru Viață 2025, sâmbătă, 29 martie 2025!

Teodora Diana Paul                                                          Alexandra Nadane
Președintele Asociației Studenți pentru viață                  Președintele Asociației România pentru viață


În România, Marșul pentru viață a ajuns anul acesta la a 14-a ediție națională, iar în Republica Moldova la a 10-a ediție națională.

Mesajul nostru se adresează întregii societăți, de aceea demersul nostru este apolitic, neconfesional și nu susține nicio formă de ostracizare a femeilor.

Știm că numai prin conlucrare și colaborare putem avea impact solid în societate. Credem în schimbarea inimilor și în împlinirea reală a tuturor nevoilor femeilor însărcinate; nu solicităm interzicerea legală a avortului.

Suntem martorii lipsei de informare și educație integrală a tinerilor. De aceea, ne concentrăm eforturile pentru educația generației tinere, pregătindu-i să ia decizii informate.

Credem cu tărie că educația și informarea corectă sunt cele mai puternice arme cu care putem lupta pentru construirea unei societăți civilizate, care respectă drepturile omului.

Mulțumim tuturor participanților, susținătorilor și societății civile cu ajutorul cărora construim împreună pentru VIAȚĂ!

București, 30 martie 2024

Construim împreună pentru VIAȚĂ!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button