Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2024 de la Praga: „Noi nu judecăm. Noi ajutăm” (FOTO)

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mii de persoane au participat sâmbătă, 6 aprilie 2024, la Marșul pentru viață de la Praga.

Tema evenimentului a fost: „Cea mai bună cale este pur și simplu să ajuți”.

Participanții au purtat pancarte cu următoarele mesaje:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sunt pentru viață

Noi nu judecăm. Noi ajutăm

Avortul nu salvează vieți

„Sora mea primește o surioară”

„Frățiorul meu e cool”

„Sunt speranță”

„Este un gest social care exprimă sprijinul pentru femeile și familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată. Este menit să contribuie la conștientizarea că există ajutor profesional și să atragă atenția asupra pasivității guvernului în ceea ce privește introducerea unor măsuri pro-familie și demografice”, au transmis organizatorii.

Potrivit celor mai recente date ale Oficiului de Statistică Ceh, rata totală de fertilitate din Cehia a scăzut în 2023 cu 91.000, fiind cea mai mică din ultimii 22 de ani. În același timp, numărul de avorturi induse a crescut la 16.438 în 2022.

„Din punct de vedere statistic, cel mai mare grup supus avortului indus sunt femeile cu doi copii care trăiesc în relații familiale funcționale”, transmit organizatorii Marșului pentru viață de la Praga.

„Considerăm că fiecare avort este o tragedie, așa că oferim asistență individuală specifică femeilor și familiilor care doresc să dea o șansă copilului lor nenăscut. În același timp, propunem politicienilor măsuri concrete și eficiente de îmbunătățire a mediului social pentru adoptarea copilului conceput. Cea mai bună cale este pur și simplu să ajuți”, a transmis Radim Ucháč, președintele mișcării pro-viață din Cehia.

Prin intermediul liniei de asistență telefonică, Mișcarea por-viață din Cehia oferă asistență profesională pentru sute de femei pe an, în principal consiliere relațională, asistență socială, juridică și financiară.

„Nici un ginecolog, nici un psiholog nu poate rezolva o ipotecă, o locuință mică, epuizarea, studiile și sute de alte probleme. Noi putem ajuta”, transmite Zdeňka Rybová, șefa liniei de asistență a Mișcării Pro-Vita din Republica Cehă.

„Femeile care așteaptă un copil neplanificat ar trebui pur și simplu să știe că există un ajutor real, că se poate găsi o soluție mai bună și că nu trebuie să renunțe la copil dacă nu vor.”

Cu toate acestea, ajutorul individual nu poate rezolva eșecurile sistemice care duc la o scădere bruscă a nivelului de trai al familiilor în cazul fiecărei nașteri, au mai transmis organizatorii.

Prin urmare, mișcarea Marșul pentru viață Cehia a prezentat o serie de măsuri pro-familie și pro-demografie pe care le susține de mult timp în domeniile fiscalității, locuinței, culturii și sănătății.

Realizările mișcării pro-viață din Cehia

În ultimii ani, mișcarea pro-viață din Cehia a contribuit cu observațiile și propunerile sale la:

  • suplimentarea alocației parentale în cazul conceperii timpurii (adesea neașteptate) și al nașterii unui alt copil (măsura ajută mii de familii pe an)
  • extinderea utilizării ajutorului imediat de urgență al statului la ipoteci pentru familiile cu venituri medii în timpul pandemiei de coronavirus
  • extinderea condițiilor pentru creditele pentru locuințe
  • modificarea Codului Penal – toleranță zero pentru presarea femeilor însărcinate să avorteze împotriva voinței lor
  • introducerea unei proceduri de consultație rambursată ginecologilor care vor să sprijine femeile însărcinate și care nu-și permit să achite consultațiile
  • permiterea ceremonialului de înmormântare și comemorare pentru copiii care mor înainte de naștere

„Mișcarea Pro-Vita nu se implică și refuză să fie asociată în vreun fel cu alte subiecte sociale și politice. Ne dedicăm exclusiv ajutorului practic pentru femeile neașteptat de însărcinate care doresc să dea o șansă copilului lor nenăscut și pentru femeile care suferă după un avort. Luptăm sistematic pentru o societate prietenoasă cu femeile însărcinate pe neașteptate și cu copiii lor nenăscuți”, a subliniat Radim Ucháč.


Bursă pentru studente însărcinate și transplant embrionar în sarcina extrauterină: Propunerile mișcării pro-viață în Cehia

Un secret bine ascuns: Transplantul embrionar salvează de la avortul indus copiii extrauterini


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button