Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru Familie – Iași, 1 iunie

www.marsulpentrufamilie.ro – Tatăl, mama și copiii. E natural.

poza familie 300x225 „Marșul celor 5.000 de moriști” – simbol al valorilor traditionale ale familiei: Iași, 1 iunie 2014

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Asociația „Familia Tradițională” Iași organizează duminică, 1 iunie 2014, Marșul pentru Familie ca semn de susținere și de promovare a valorilor tradiționale ale familiei, precum și pentru a sublinia faptul că familia autentică are la bază căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Dorim ca la eveniment să fie prezenți peste 5.000 de participanți, fiecare purtând în mână câte o morișcă, simbol al unității, solidarității și al progresului responsabil și unitar.

Familia pur și simplu este. Natural, firesc. Însă la fel de reale sunt și atacurile tot mai dese împotriva ei. Minoritățile, fără a intra în polemici discriminatorii, nu trebuie să stabilească reguli pentru majoritate. În România, familia încă mai beneficiază de respectul și integritatea fără de care s-ar destrăma, dar, atâta timp cât există persoane ce consideră necesară o “modernizare” a definirii instituției familiei, pericolul denaturării acesteia este foarte mare.

Marșul va începe la ora 15:00 și se va desfășura pe traseul Parcul Copou – Universitatea ”A. I. Cuza” – Fundație – Piața Unirii – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Catedrala Mitropolitană – Palatul Culturii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Scopul Marșului pentru Familie este de a susține ideea de familie sănătoasă definită prin valorile ei tradiționale. Societatea românească are nevoie de principii bine stabilite și fondate pe experiența înaintașilor noștri, drept garanție pentru echilibru și sănătate socială.

Întreaga zi de 1 iunie va fi dedicată familiei, membrilor și valorilor ei. Începând cu ora 11:00, în Parcul Expoziției, Taberele Mitropoliei Moldovei și Bucovinei vor organiza ateliere sportive și artistice dedicate copiilor. De asemenea, până la ora 14:30 se vor desfășura și înscrierile participanților la Marș.

La ora 15:00, Marșul pentru Familie va porni pe traseul mai sus menționat. Pe parcurs se va face o oprire pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt unde se va ține un moment de reculegere și de rugăciune pentru copiii și familiile aflate în situații dificile și de risc.

Punctul de final al manifestării va fi Grădina Publică Palas, unde participanții vor asista la un ansamblu de evenimente care va cuprinde momente artistice, luări de cuvânt și premierea Concursului de eseu și fotografie cu tema Cea mai frumoasă amintire din familia mea (desfășurat între 21 – 28 mai pe www.marsulpentrufamilie.ro)

Ca un ultim eveniment care va încheia ziua dedicată familiei tradiționale și copiilor, în Aula Magna a Universității ”Petre Andrei” Iași, începând cu ora 19:00, va avea loc conferința „Ce trebuie să știm ca să ne salvăm familia”, susținută de dr. Virgiliu Gheorghe, Vicepreședintele Institutului de Cercetări Psihosociale și Bioetică București.

banner doxologia 2 „Marșul celor 5.000 de moriști” – simbol al valorilor traditionale ale familiei: Iași, 1 iunie 2014Marșul pentru Familie este un eveniment de solidarizare pentru familia tradițională, ce vrea să amintească faptul că mariajul dintre un barbat și o femeie și filiația tată-mamă-copil constituie baza și viitorul societății moderne.

Asociația Familia Tradițională reprezintă o inițiativă publică ce vizează promovarea și apărarea drepturilor și intereselor familiei autentice, tradiționale, care se bazează pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Vă așteptăm cu drag!

Persoană de contact:

Elena Crăciun, Director Executiv
Asociația Familia Tradițională
0758 359 599, familiatraditionala@gmail.com
www.marsulpentrufamilie.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button