adopţiedizabilităţi

Maria Mădălina Turza, mama unei fetițe cu sindrom Down, va conduce noua Autoritate Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții

de Redacția Stiripentruviata.ro

Guvernul Orban a comasat fosta Autoritate Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) într-o singură instituție care se intitulează Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

La conducerea acesteia a fost numită Maria Mădălina Turza, activistă pentru drepturile copilului și mama unei fetițe cu sindrom Down, informează G4media.ro.

Maria Mădălina Turza, în vârstă de 41 de ani, este președinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități și este voluntar pentru drepturile copiilor cu dizabilități de mai bine de 10 ani.

Este licențiată în Științe Politice la Universitatea din București, are un Master în Politici de Educație Incluzivă și Psihopedagogie Incluzivă la Universitatea din Minnesota, SUA, studii postuniversitare în Drept Internațional Umanitar, precum și o serie de cursuri de specializare în domeniul dreptului persoanelor cu dizabilități, al instituțiilor și legislației europene privind combaterea discriminării.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În 2016-2017, Maria Mădălina Turza a fost beneficiara unei burse Fulbright/Humphrey a Departamentului de Stat al SUA în domeniul drepturilor omului și al politicilor de educație incluzivă.

Anul acesta, Maria Mădălina Turza a vrut să candideze ca independent la Alegerile Europarlamentare, dar nu i-au fost validate 100.000 din cele 100.844 de semnături strânse din toată țara, conform regulamentului pentru candidaturile independente.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button