libertate de conștiință

Marea Britanie: Consecința ultimă a zicalei „Dumnezeu nu face politică” – mai, nou, nici adepții Lui nu mai sunt bine văzuți în partide?

farron

de Mirela Florescu

The Guardian informează că Tim Farron, liderul liberal-democraților britanici, și-a dat demisia de la conducerea partidului.

După ce presa l-a hărțuit cu întrebări referitoare la faptul că religia creștină vede homosexualitatea și avortul ca păcate, Farron a ajuns la concluzia că un creștin nu poate conduce un partid progresist.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În declarația sa de despărțire de politică, politicianul a spus:

Din prima zi în care am ajuns la conducerea partidului, am fost confruntat cu întrebări referitoare la credința mea creștină. Pe cale de consecință, am fost pus în situația de a fi sfâșiat între viața de creștin devotat și slujba de lider politic. Mi s-a părut că a devenit imposibil în 2017 să fii lider politic – mai ales al unui partid progresiv liberal – și în același timp să trăiești o viață creștină autentică, rămânând credincios învățăturilor Scripturii. Se pare că sunt foarte suspect pentru ceea ce cred și în Cine cred. În acest caz, ne mințim pe noi înșine dacă mai credem că trăim într-o societate tolerantă și liberală.

Se pare că politica de pe toate meridianele trăiește o limpezire a apelor. Păcat, totuși că sunt epurați doar cei de pe poziții conservatoare. Oare ce se va întâmpla când Dumnezeu va fi cu totul alungat din politică? Va părăsi El, oare, și cetatea europeană (liberal-democrații britanici sunt pro-UE) în care activează politicienii noștri cei de toate zilele?

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button