familie

Mănăstirea „Sf. Arhanghel Mihail” din Odessa a deschis un adăpost pentru victimele violenței domestice

de Redacția Stiripentruviata.ro

Ministrul pentru Politici Sociale al Ucrainei, Marina Lazebna, a participat luna trecută la inaugurarea unui centru pentru mamele și copiii victime ale violenței domestice. Acesta a fost înființat de Mănăstirea „Sf. Arhanghel Mihail” din Odessa și va funcționa în parteneriat cu serviciile sociale ale municipalității.

„Am acceptat invitația pentru a vedea cum funcționează un parteneriat între autoritățile locale, organizațiile religioase și filantropii în crearea unui sprijin eficient”, a declarat ministrul.

„Sper ca inițiativa noastră să atragă mai mulți voluntari și organizații. Aș vrea ca enoriașii și oamenii în general să facă totul ca să prevină violență domestică, ca aceasta să nu mai fie un păcat care schilodește sufletele noastre”, a declarat Stareța Serafima Șevcik.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mănăstirea va asigura cazarea și masa pentru zece beneficiare, iar experți de la Serviciile Sociale vor asigura consilierea și reintegrarea femeilor și copiilor lor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button