miracolul vieţii

Mamă însărcinată cu cel de-al zecelea copil refuză tratamentul pentru cancer și avortul

doniellewilde

LifeNews.com, 18 iulie 2014

Donielle Wilde și soțul ei Keith așteaptă cel de al zecelea copil al lor, care are acum 17 săptămâni. Donielle a avut cancer la sân în trecut; dar acesta a revenit și a metastazat. Curajoasă, ea refuză tratamentul pentru a nu dăuna sau cauza moartea copilului ei nenăscut, chiar dacă oncologul și medicii care o tratează o sfătuiesc să recurgă la avort.

doniellewilde2

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“În luna aprilie am fost surprinși să aflăm că așteptăm cel de-al zecelea copil, după ce am urmat cu succes principiile planificării familiale”, spune Wilde.”A fost neașteptat, dar nu nedorit.”

“În timpul celei de-a noua săptămâni de sarcină, o ecografie a descoperit o tumoare ovariană de 5 cm. Dacă nu aș fi fost însărcinată, nu aș fi aflat de ea așa de devreme. Nu aveam nicio idee că e acolo, nu aveam nicio durere”, explică ea.”Copilul nostru a pus în lumină ceea ce se întâmpla în întuneric. De nouă ani de zile eram în remisie cu cancerul de sân.” Doctorul a fost suspicios cu privire la tumoare și m-a programat pentru operație trei săptămâni mai târziu, deoarece cel de-al doilea trimestru este cel mai sigur pentru copil. Tumoarea a fost scoasă cu succes dar am fost diagnosticată cu cancer la sân stagiul IV.”

“O tomografie a arătat că am mai multe embolisme pulmonare în ambii plămâni”, continuă Wilde.”Am fost trimiși la un oncolog pentru a discuta opțiunile de tratament pentru cancerul de sân. El ne-a prezentat opțiunea: avortarea copilului, operație și începerea unei chimioterapii intensive.”

“Ne-a explicat că placenta produce o cantitate mare de hormoni care sunt ca un fertilizator pentru acest tip de cancer, riscul fiind semnificativ. Fără nicio ezitare am refuzat. Avortul nu este o opțiune indiferent de riscul sănătății mele. Nu voi putea niciodată să îmi omor copilul pentru a trăi mai mult. El ne-a mai spus că avem încă nouă copii acasă care au nevoie de mama lor, însă răspunsul nostru a rămas în continuare nu. Apoi ni s-a prezentat o a doua opțiune: începerea chimioterapiei în timpul sarcinii. Am refuzat-o și pe asta“, povestește ea.

Wilde spune că i s-a precizat că chimioterapia este un tratament sigur în timpul sarcinii, dar “de fiecare dată când introduci chimicale în corpul tău, supui copilul unui risc și, de asemenea, poate apărea pierderea sarcinii.”

“Noi nu dorim să riscăm viața copilului nostru, necontând cât de mic este riscul. Odată ce copilul se va naște, voi începe tratamentul cu chimioterapie agresiv și orice altceva e recomandat”, spune ea.

”Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru miracolele cu care El deja ne-a binecuvântat…cancerul a fost descoperit, tumoarea a fost înlăturată cu succes și nu a fost vorba de cancer ovarian, niște cheaguri de sânge au fost găsite și înlăturate, copilul crește și noi ne simțim copleșiți de o pace divină. Când te străduiești ca voia ta să fie voia Domnului, ești copleșit de o bucurie, știind că El trăiește în tine, dirijându-ți fiecare pas”, a declarat ea pentru LifeNews.

Traducere: Viorela Marcu

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button