Marxism cultural

Lupta cu neomarxismul se câștigă pe teren cultural, scrie Daniel Uncu

de Redacția Stiripentruviata.ro

Jurnalistul Daniel Uncu pe Facebook:


Încep să am convingerea că narațiunea deconstructivista identitar și societal a Noii Stângi corectă politic și marxist culturală nu va putea fi contracarata doar prin polemică argumentata, elegantă, logică, de bun simț, rațională.

Nicidecum!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Demantelarea nefastei țesături ideologice, care face ravagii în tot Occidentul și începe să își facă simțită prezența și în realitatea românească, se poate operaționaliza cu succes doar prin contraatacul împotriva culturii, a limbajului, a manipulării sentimentelor de vinovăție, a etosului neomarxist. Apelul la cifre, dovezi, dezvăluiri, devoalări ale minciunii, la spirit analitic, la argument moral nu produce decât efecte punctuale, parțiale, debile.

Neomarxismul nu poate fi contracarat decât cu uneltele neomarxismului. În fața asaltului cultural al teoriei critice, se poate opune eficient doar un contraatac care să țintească bazale culturii neomarxiste.

De fapt, motivul pentru care antipaticul, intempestivul, nonconformistul, zeflemitorul, antisistemicul Trump a coagulat împotriva lui atâtea resurse și atâta ură a fost, printre altele, acela că Președintele SUA era pe cale să câștige definitiv războiul cultural mai întâi de toate, împotriva Noii Stângi. Încă patru ani la Casa Albă pentru Marele Blond ar fi fost un dezastru pentru cultura establishmentului.

Iar establishmentul poate accepta să piardă bătălii, desigur, dar niciodată războiul. Căci, războiul are o miză uriașă: cucerirea sufletului cetățeanului occidental și, odată cu ea, anihilarea oricărui tip de rezistență la comunizare. Miză expusă public începând cu anii ’20 ai secolului trecut de trompetele Școlii de la Frankfurt.

Nu tunurile vorbesc. Nu urnele. Nu campaniile politice. Nu valoarea candidaților și a programelor. Ci, mai întâi de toate, academiile infiltrate de programe marxiste. Nu propaganda militanta este primordială, ci altoirea cu himere halucinante estetic și valoric a sculpturii, a literaturii, a picturii, a dansului, a muzicii, a poeziei, a cinematografiei, a dramaturgiei, a arhitecturii, a signalisticii urbane, a sexualității, a discursului academic.

Dreapta conservatoare, creștin-democrată, clasic liberală poate câștiga confruntarea în care a fost atrasă de Noua Stângă doar recurgând la o narațiune cu resorturi și argumente culturale, de reconstrucție a limbajului estetic, de reafirmare a emoțiilor filozofice clasice.

Dreapta culturală trebuie să recâștige universitățile, școlile, grădinițele, simezele, scenele, bibliotecile, atelierele de creație și să readucă sufletul Homo Europeanus în spațiul atât de reconfortant al trudei pentru frumos și al dezbaterii întru libertate de gândire și expresie.

Abia din acel moment cred că se va putea începe reconstrucția  politică a Europei și a Occidentului.

Citește mai multe opinii de Daniel Uncu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button