sindrom Down

FOTO & VIDEO. Luna pentru Viață 2017 la București: Reportaj Trinitas TV de la lansarea cărții „O poveste despre Sindromul Down”

pag-12-13-lansare
Ilustrație de Veronica Iani

În după-amiaza zilei de 15 martie 2017, la Librăria Mihail Sadoveanu din București (Str. Edgar Quinet nr. 10), în prezența autoarei Veronica Iani, s-a lansat cartea IOANA. O poveste despre Sindromul Down.

cover sd

În carte, Luca, în vârstă de 6 ani, așteaptă deja nerăbdător – și protector – venirea pe lume a unei surioare diagnosticate cu Sindrom Down. Cu umorul tandru care caracterizează cărțile autoarei, ni se spune adevărul pe care familiile care au astfel de copii îl cunosc deja: că aceștia vin pe lume nu cu ceva în minus, ci cu ceva în plus. Luca află ce este acel ceva. Și noi împreună cu el.

Sindromul Down nu este o sentință definitivă, ci o provocare. Depinde de fiecare părinte cum vede acel cromozom în plus. Soțul meu și cu mine îl vedem ca o cheie care poate deschide niște dimensiuni la care noi, cei tipici, nu avem acces. Felul în care cei cu Sindrom Down știu să iubească și să dăruiască este de pe altă planetă. Unii oameni se nasc pentru a iubi și nu au nevoie sa fie savanți.
— Cristina Bălan, Vocea României și mamă de gemeni cu Sindrom Down

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Autoarea a explicat că a ținut legătura îndeaproape cu familiile persoanelor cu Sindrom Down, care au ajutat-o să își definitiveze cartea. Părinții au fost extrem de emoționați de rezultat, deoarece cartea oglindește cu fidelitate și emoțiile, ezitările și teama lor după primirea diagnosticului care le-a schimbat viața.

Copiii și tinerii cu Sindrom Down prezenți la lansare au manifestat numai bucurie și bună creștere. Anca Răducănoiu, mama lui Mihai, un băiețel cu Sindrom Down care merge la o școală obișnuită, și președinta Asociației Mihai, a explicat: „Acești copii doar se bucură să fie. Ei nu sunt conștienți de diferența lor și de faptul că societatea este reticentă în ceea ce îi privește”.

Persoanele cu Sindrom Down și familiile lor care au fost prezente la lansare au apreciat seara de lectură din carte oferită de autoarea Veronica Iani în cadrul Lunii pentru Viață la București. Publicul a fost extrem de generos, ascultând povestea cu bucurie și multă afecțiune față de autoare. La final, toți copiii au luat autografe și au primit o carte în dar, mulțumind – cu mai multă recunoștință decât știm să o facem mulți dintre noi.

VIDEO: Reportaj Trinitas TV de la lansare:

FOTO de la lansare:

Book_009 - Copy Book_010 - Copy Book_018 Book_023

Book_028

Una dintre adolescentele prezente la eveniment, care avea Sindrom Down, se numea chiar… Ioana (foto sus)!

Book_030 Book_031 Book_032 Book_034 Book_035 Book_036 Book_040 Book_042 Book_044 Book_045

17361814_1953214764899436_2501946498798993139_n

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button