familie

Judecător Sharia: „Nu le putem cere musulmanilor să nu aibă mai multe soții”.

Foto: Andrew Fox / The Times
Foto: Andrew Fox / The Times

 

Prima femeie judecător a legii Sharia din Marea Britanie, Amra Bone (foto), a emis un avertisment îndrăzneț care sfidează legile britanice. Aceasta afirmă că „Guvernul nu poate cere musulmanilor să nu aibă mai multe soții”.

Știrea apare într-un raport al cotidianului Times care susține că Marea Britanie trece printr-un val de căsătorii Sharia deoarece tinerii musulmani adoptă o atitudine religioasă mai extremistă decât părinții lor.

The Times relatează:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Experții spun că în Anglia există aproximativ 100.000 de cupluri care trăiesc în astfel de căsătorii care nu sunt valabile conform legilor Marii Britanii. Miniștrii și-au arătat temerea că femeile nu pot beneficia de o împărțire corectă a bunurilor în cazul în care relația se încheie, în timp ce altele vor fi obligate să se întoarcă la soți abuzivi”.

Un lider avocat din familie islamică a avertizat asupra faptului că această creștere a ceremoniilor Sharia printre cei 2,7 milioane de musulmani din Anglia a fost, de asemenea, în spatele creșterii „poligamiei în secret”.

„Probabil că un sfert din cuplurile pe care le întâlnesc includ probleme de poligamie”, a declarat Aina Khan pentru The Times. „În ultimii ani a avut loc o creștere uriașă a acestor căsătorii deoarece oamenii pot să oficieze în secret nikah (căsătorie islamică), ceremonie despre care nu va afla nimeni”.

Cu toate acestea, creșterea numărului de căsătorii înregistrate nu a avut loc, iar acest curent a fost adus de musulmanii sub 30 de ani care au devenit mai religioși, a declarat aceasta. Alți factori includ găsirea unui mod de a nu avea relații intime înainte de căsătorie și o teamă față de instanțele de familie britanice care presupun că bunurile să fie împărțite în mod egal.

„Tribunalele de arbitraj musulmane”, cunoscute drept instanțele Sharia, există în Regatul Unit încă din 1996, când Actul de Arbitraj a permis diferitelor legi religioase să fie aplicate în cazuri precum divorțul.
Tribunalele ar trebui să funcționeze în interiorul legilor Marii Britanii, însă rapoarte recente sugerează că mulți musulmani nu își înregistrează căsătoriile la starea civilă, ci folosesc ceremonia nikah, care permite bărbaților să aibă mai multe soții și nicio o responsabilitate legală față de ele așa cum prevede Legea Căsătoriei din 1949, consemnează Breitbart.com, care mai relatează că majoritatea femeilor musulmane care acceptă căsătoria nikah sunt convinse, în mod eronat, că aceasta funcționează sub legea britanică și, în caz de divorț, va putea avea loc partajul bunurilor.

Traducere: Elena Dolea

Sursă: truthuncensored.net

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button