avort

În Italia s-a înregistrat prima moarte legată de pilula abortivă RU-486

RU486-240x181

de HILARY WHITE,22 aprilie 2014, LifeSiteNews.com

Poliția investighează un spital din Torino, Italia, deoarece o femeie în vârstă de 37 de ani a murit după ce a urmat protocolul de administrare a substanței abortive RU-486. Este primul deces din Italia legat de utilizarea respectivei substanțe, alte câteva zeci înregistrându-se până acum la nivel global.

Femeia, care avea un alt copil acasă și nu suferea de nicio afecțiune, a decedat în urma unei „crize respiratorii”, după ce i s-a administrat a doua substanță din respectivul protocol de avort chimic. Prima, mifepristone, ucide fătul, iar a doua, misoprostol, produce contracții uterine pentru a ajuta la expulzarea lui.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În Italia, aprobarea acestui tip de protocol medical s-a făcut în 2009 numai după îndelungi dezbateri și la limită, prin votul masiv al stângii politice. Eugenia Roccella, deputat și fost ministru al sănătății, a declarat că „pilula abortivă a fost introdusă prin procedura UE de «recunoaștere reciprocă»”, ce impune omogenizarea legilor naționale cu cele comunitare.

La momentul introducerii RU-486 în Italia, Eugenia Rocella era subsecretar în Ministerul Sănătății. Ea explica acum că tot ce s-a mai putut face a fost să se adopte reguli care cer administrarea substanței de către personalul medical al spitalelor, la cererea unei paciente, interzicându-se vânzarea în farmacii. Decizia a fost atunci criticată drept „exagerată și nepotrivită, deși în alte țări femei muriseră”, explică actualul deputat, care avansează cifra de 40 de decese la nivel global legate de substanța în cauză. „Literatura științifică arată că mortalitatea în urma avortului chimic este de 10 ori mai mare decât în cazul avortului chirurgical”, mai spune deputata italiană.

Respectivul incident i-a determinat pe câțiva legislatori să ceară reluarea dezbaterii din jurul aprobării substanței abortive RU-486. Alessandro Pagano, deputat din Noua Mișcare de Centru-Dreapta, a declarat că recentul deces „ridică întrebări dramatice legate de o metodă de avort care în anumite cazuri este tratată … prea superficial și cu prea multă încredere”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button