avort

Faceți cunoștință cu 7 oameni care au participat la Marșul pentru Viață din Washington

În ciuda temperaturilor scăzute și a vântului care făcea frigul să se simtă și mai tăios, parcă sub cota de îngheț, oameni din toată America au mărșăluit pe 22 ianuarie prin Washington.

De ce au defilat prin capitala americană? Câțiva ne explică ei înșiși:

1. Studentul

 y1

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Principalul motiv pentru care am ieșit ca și student (e că) pe noi, ca tineri, ne preocupă un aspect pe care cultura noastră îl aprobă, și anume măcelul copiilor nenăscuți, care sunt nevinovați și lipsiți de apărare. Suntem aici ca să vorbim în locul lor, iar prin numărul de participanți arătăm că suntem martori la acest măcel.”

—Thomas, 21 de ani, din Ave Maria, statul Florida

2. Biologul

 y2

“Embriologia stabilește cu claritate că viața unei noi ființe umane începe de la concepție. Am venit aici pentru a apăra dreptul la viață al fiecărei ființe umane, de la concepție și până la moartea sa naturală. Sunt în mod consecvent pro-life, nu doar anti-avort. Mă refer la întregul cortegiu de probleme precum pedeapsa cu moartea și tortura.”

 —Amy, 25 de ani, din Steubenville, statul Ohio

3. Copiii Mileniului

 y3

“Avortul e o problemă apropiată de inima mea, pentru că eu cred că realmente a afectat în mod negativ generația mea. Vreau să vă spun că vreau să fac parte din generația care va vedea abandonată practica avortului și precedentul creat prin procesul Roe v. Wade.”

—Genevieve, 28 de ani, din statul Pennsylvania

4. Apologetul Adopției

y4 

“E grozav să pui accentul pe alternativa adopției. Știu că este o decizie dificilă și un proces greu, dar oferă dreptul la viață pentru toți și aș vrea să încurajez asta tot mai mult.”

—Fernando, din Washington, D.C.

 5. Adevărata feministă

 y5

“Feminismul nostru cel de toate zilele nu face decât să îmbrățișeze idealurile bărbaților și puterea bărbaților în loc să se concentreze cu adevărat asupra femeii. Să fii cu adevărat în favoarea femeii înseamnă să iubești propria feminitate și pe fiecare femeie, chiar și pe cele aflate în stadiul de concepție.”

—Angelica

6. Activistul care chiulește 

 y6

“Chiar cred că este o cauză pentru care merită să luptăm. E frig afară, dar nu contează. Aș face orice pentru a ajuta.”

—Sam, 15 ani, din statul North Carolina

7. Fără excepții

y7 

“Noi suntem excepția. Suntem oameni și avem dreptul la viață la fel ca oricine altcineva. Dacă pe o mamă care a fost victima unui viol sau incest o încurajezi să avorteze, nu faci decât să o lași în stadiul de victimă. Ar trebui în schimb să promovăm viața 100%. Fără compromisuri, fără excepții.”

—Sean, din Waterford, statul Michigan

 

 “Cu opt ani în urmă am aflat că eu am fost conceput în urma unui viol care s-a întâmplat când mama se întorcea de la muncă. Oricât de devastator a fost să aflu asta, mi-am dat seama că eu sunt acum aici pentru că m-a protejat curajul mamei și o societate care punea preț pe viață. Sunt azi aici pentru a mă asigura ca toate viețile să fie protejate așa cum am fost și eu.”

—Jim, din Chicago, statul Illinois

Sursa: The Heritage Network
Fotografii de Kelsey Harris


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button