avort

Congresmanul Chris Smith spune care este cea mai măreață luptă pentru drepturile omului

de Redacția Stiripentruviata.ro

Congresmanul Chris Smith, membru al Partidului Republican, a susținut un discurs la Gala Congresului Ibero-American pentru Viață și Familie. El a spus care este cea mai măreață luptă pentru drepturile omului: lupta pentru protejarea dreptului la viață al copiilor nenăscuți.

Text integral:


Vă mulțumesc pentru privilegiul de a i gazda Galei Congresului Ibero-American pentru Viață și Familie, și îi mulțumesc în mod special lui Aaron Lara pentru viziunea, curajul și conducerea sa extraordinare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un bun venit și mulțumiri speciale legislatorilor și liderilor pro-viață, pentru că îi apără pe cei mai slabi și mai vulnerabili dintre noi și pentru că recunosc faptul că copiii nenăscuți au o infinită valoare inerentă și demnitate.

După cum știm cu toții, promotorii culturii morții sunt bine organizați și excesiv de bine finanțați și au prea mulți aliați puternici în locuri înalte, inclusiv la Casa Albă, la Națiunile Unite și la Organizația Statelor Americane.

Dar aceasta nu face decât să muncim mai mult, să ne rugăm și să postim mai intens, pentru a pune capăt avortului.

Ca popor al speranței și al credinței nestrămutate în Dumnezeu, rămânem absolut angajați în apărarea vieții umane, în ciuda oricărui eșec și indiferent de sacrificiul personal.

Suntem cu toții implicați.

Facem parte din cea mai mare luptă pentru drepturile omului.

Fiind creștini, îi respectăm și pe cei cu care nu suntem în mod fundamental de acord – chiar și atunci când nu ei nu ne respectă – pentru că suntem îndemnați de Domnul nostru să îi iubim chiar și pe cei care ne persecută.

Cultura morții neagă știința

Cultura morții este și o cultură a negării, un fel de conjurație modernă a pământului plat, fiindcă neagă agresiv știința și adevărul, în timp ce se agață de eufemisme îndrăznețe care nu pot rezista la nicio examinare serioasă.

Președintele Biden, care a spus cândva că o lege împotriva finanțării publice a avortului (Amendamentul Hyde) era necesară, pentru a „proteja atât femeia, cât și copilul nenăscut”, promovează și aprobă acum fără echivoc violența împotriva copiilor nenăscuți.

În urmă cu 38 de ani, în iulie 1984, am fost autorul primului din șirul de amendamente aprobate de Camera Reprezentanților în scopul de a menține Politica de la Mexico City a lui Ronald Reagan.

Anunțată de președintele Reagan la Conferința Națiunilor Unite pentru controlul populației din Mexico City în 1984 – de unde și numele său, politica a fost concepută pentru a se asigura că banii contribuabililor americani nu sunt direcționați către organizații neguvernamentale străine (ONG-uri) care efectuează sau promovează avortul în țara dumneavoastră.

Atât Președintele Bush, cât și Donald Trump au îmbrățișat această politică, în timp ce președinții Clinton, Obama și Biden au anulat politica prin ordine executive.

Prin inversarea Politicii de la Mexico City, președintele Biden îi obligă din nou pe contribuabilii americani să finanțeze organizații străine care promovează, fac lobby sau efectuează avorturi la cerere în țări ca a dumneavoastră.

Președintele Biden face acest lucru chiar dacă americanii se opun în proporție covârșitoare utilizării ajutorului extern al SUA pentru a subvenționa avortul.

La începutul acestui an, un sondaj a constatat că „aproape trei sferturi (73%) dintre americani fie se opun, fie se opun cu tărie folosirii banilor din taxe pentru a sprijini avortul în străinătate” (59% dintre aceștia se identificau drept pro-avort).

Biden nu consideră copiii nenăscuți ca fiind copii ai lui Dumnezeu

Președintele Biden a transformat guvernul SUA într-un promotor al avortului la cerere în țara mea, în țara ta, peste tot.

El este Președintele Avortului.

Soția mea, Marie, și cu mine ne-am cunoscut în mișcarea pro-viață acum aproape 50 de ani. Ea este directoarea Rețelei Parlamentare pentru Probleme Critice (PNCI), care se concentrează în principal pe probleme internaționale pro-viață. În această seară are grijă de trei dintre cei opt nepoți ai noștri la New Jersey, în conformitate cu un angajament de lungă durată, și vă transmite salutări.

Marie a subliniat în buletinul de știri electronic al Rețelei Parlamentare:

„Președintele Biden spune că fiecare persoană umană este sacră, în timp ce avortul este prioritatea sa principală. Președintele Biden a declarat într-unul dintre ultimele sale discursuri preelectorale: «Credem că nu ar trebui să lăsăm pe nimeni în urmă, pentru că fiecare dintre noi este un copil al lui Dumnezeu și fiecare persoană este sacră». Dacă acest lucru este adevărat, atunci și drepturile fiecărei persoane trebuie să fie sacre. Demnitatea individuală, valoarea individuală, determinarea individuală – asta este America. Aceasta este democrația. Și aceasta este ceea ce trebuie să apărăm.”

În mod tragic, Biden dezumanizează în mod selectiv un întreg grup vulnerabil – copiii care trăiesc în uter și nu s-au născut încă. Biden nu consideră copiii nenăscuți ca fiind copii ai lui Dumnezeu, ale căror vieți sunt sacre și în mod înnăscut demne și înzestrate cu drepturi inalienabile.

În schimb, într-un discurs adresat simpatizanților democrați, președintele Biden a promis că, dacă democrații vor păstra controlul Congresului, primul proiect de lege pe care îl va trimite în Congres va fi unul care va legifera la nivelul întregii Uniuni de State Americane uciderea copiilor nenăscuți.

Biden a spus: „Oameni buni, dacă vom face asta, iată promisiunea pe care v-o fac vouă și poporului american: Primul proiect de lege pe care îl voi trimite în Congres va fi codificarea hotărârii Roe vs. Wade. Și o voi semna în ianuarie, la 50 de ani de la prima decizie Roe, legea țării”.

Folosind o artă a minciunii și a înșelătoriei care depășește tot ceea ce George Orwell și-ar fi putut imagina, președintele promovează principiul libertății de alegere, în timp ce face eforturi extraordinare pentru a ignora și bagateliza situația unei victime: copilul nenăscut.

Să înlocuim violența avortului cu empatia față de femeie și copil

Violența avortului trebuie arătată, iar nouă ne revine sarcina de a da glas unei realități extrem de urâte.

Nu există nimic benign, sănătos sau plin de compasiune în decapitarea și dezmembrarea sau otrăvirea copiilor nevinovați. Creșterea exponențială a utilizării pilulelor de avort complică eforturile noastre de a proteja viața.

Violența avortului trebuie să fie înlocuită cu compasiune și empatie pentru femei și pentru copiii nenăscuți lipsiți de apărare.

Decizia din cazul „Dobbs” a Curții Supreme a SUA, redactată în mod strălucit de judecătorul Samuel Alito, a inversat infamele decizii din 1973, începând cu cea din cazul „Roe vs. Wade”.

Din 1973 și până în prezent, peste 63 de milioane de copii americani nenăscuți au fost uciși prin avort. Numărul victimelor depășește populațiile Columbiei și Hondurasului la un loc.

Decizia din cazul „Dobbs” împuternicește legiuitorii statali și federali să acționeze, astfel că lupta pentru apărarea vieții a intrat acum într-o nouă fază.

Susan B Anthony Pro-Life America informează:

  • În 13 din cele 50 de state americane (urmează curând și al 14-lea), avortul este acum restricționat parțial sau total;
  • Un stat a introdus limita de 15 săptămâni pentru avort, dată după care copilul nenăscut începe să simtă durerea;
  • Alte 9 restricționări totale sau aproape totale ale avortului depind de o acțiune în justiție;
  • 27 de state au puține restricții sau niciuna privind avortul.

În următorii doi ani, controlul Camerei Reprezentanților de către republicani, deși cu o marjă mică, va împiedica votarea legii barbare care ar permite avort la cerere până înainte de naștere și în toate statele SUA.

Proiectul de lege a fost susținut puternic de președintele Biden și de toți democrații din Cameră, cu excepția unuia singur, și adoptată de două ori de Cameră – cu greu s-a reușit oprirea ei.

Este important ca oamenii să știe pe cine votează

După cum știți, democrații și-au mărit majoritatea în Senat săptămâna trecută – ceea ce înseamnă că pragul de 60 de voturi pentru adoptarea unei legislații controversate ar fi fost probabil eliminat la începutul anului viitor. Astfel, dacă democrații ar fi păstrat controlul Camerei, fiecare inițiativă pro-avort ar fi trecut atunci de Congres și ar fi fost promulgată de Biden.

Toate acestea evidențiază că, în țara dumneavoastră și în țara mea, suntem adesea la un vot distanță de victorie sau de o pierdere catastrofală.

De aceea este nevoie de o bună informare și motivare a alegătorilor, pentru a-i vota pe candidații pro-viață.

Alegătorul slab informat este cel mai ușor de păcălit de campaniile de relații publice înșelătoare ale adversarilor noștri.

Lupta împotriva avortului în stadiu avansat al sarcinii

Nu ne putem permite luxul de a fi obosiți – așa că trebuie să ne reenergizăm și să ne extindem acțiunile de informare.

Găsirea și susținerea solidă a candidaților buni pentru funcții elective sau posturi numite necesită muncă asiduă. Îl felicit pe Aaron Lara pentru eforturile sale de a forma o nouă generație de politicieni.

În anii 1970, am fost director executiv al Comitetului Right to Life („Dreptul la viață”) din New Jersey.

Am adoptat o legislație extinsă pentru a proteja viața atât  cât permitea legea după decizia din cazul „Roe”, care a legalizat avortul din orice motiv. Guvernatorul Brendon Byrne a făcut uz de dreptul de veto, dar am avut voturile necesare pentru a trece peste veto-ul său.  Votul de anulare nu a avut loc niciodată, pentru că unii legislatori mi-au spus că nu au vrut să-l facă de râs pe guvernator.

Cum? Să-l facă de rușine în loc să protejeze viețile prețioase ale unor copii nevinovați? Cât durează jena de a trece peste un veto – o zi, o săptămână?

Stând alături de soția mea, Marie, în legislativul de stat și încercând să ne gestionăm dezamăgirea și tristețea extremă – pentru că aveam voturile necesare pentru a anula – ei bine, atunci am început să mă gândesc serios să candidez eu însumi.

Poate că și dumneavoastră – sau cineva care lucrează cu dumneavoastră – ați putea să candidați.

Între timp, împreună cu alți peste 100 de membri ai Camerei Reprezentanților, am introdus Legea privind protecția copiilor nenăscuți care simt durerea, pentru a nu mai permite avortul în stadii avansate de sarcină, inițiativă susținută și de senatorul Lindsey Graham, pentru a proteja copiii de peste 15 săptămâni de suferința atroce a avortului prin dezmembrare.

Se estimează că 55.000 de copii americani nenăscuți de 15 săptămâni și mai mult își pierd viața prin avort.

Proiectul nostru de lege anulează legile extreme precum cele din New Jersey, New York, Colorado și California, aducând și clarificări că restricțiile referitoare la avort din diverse state rămân valabile  – cum ar fi Legea privind bătăile inimii din Texas sau Ohio, unde copilul căruia i se detectează bătaile inimii nu poate fi avortat.

Trăim vremuri dificile.

Ne întâlnim în această seară pe deplin conștienți de faptul că se intensifică amenințarea la adresa femeilor lumii și a copiilor: avortul – o armă de distrugere în masă.

Aceasta în ciuda faptului că avem atât de multe cunoștințe deja referitoare la miracolul uluitor al vieții înainte de naștere și în ciuda faptului că știința și imagistica cu ultrasunete au demonstrat că nașterea este un eveniment important în viața unui copil – un eveniment al ei, nu începutul vieții.

După cum știți, astăzi, medicii diagnostichează și tratează în mod obișnuit o multitudine de afecțiuni, boli și maladii de care suferă cei mai mici pacienți ai societății – bebelușii din pântecele mamei -, îmbunătățindu-le în mod semnificativ sănătatea și șansele de supraviețuire și de dezvoltare.

În dezbaterile privind avortul din țările noastre, trebuie să afirmăm cu tărie faptul că copiii nenăscuți bolnavi sau cu dizabilități trebuie văzuți ca pacienți care au nevoie de asistență medicală care să includă diagnosticarea și tratamentul.

Știm că asigurarea unei bune alimentații și a vitaminelor esențiale în primele 1000 de zile de viață – de la concepție până la a doua zi după nașterea copilului – nu numai că întărește mama, dar îmbunătățește semnificativ sănătatea copilului și capacitatea acestuia de a rezista la boli pe parcursul întregii sale vieți. Aceasta atenuează și chiar elimină întârzierile de creștere și deficiențele cognitive cauzate de lipsa de nutriție.

În 2012, soția mea, Marie, și cu mine ne aflam în Guatemala City pentru o conferință pro-viață chiar în ziua în care Guatemala s-a alăturat țărilor care s-au angajat să respecte primele o mie de zile.

Vorbind despre Guatemala, aplaud curajul, compasiunea și puterea președintelui guatemalez Alejandro Giammattei pentru lupta sa incredibilă de apărare a vieții umane.

La fel ca fiecare dintre voi, știm că centrele de sprijin în criza de sarcină ajută femeile cu sarcini nedorite să treacă prin cele mai dificile momente și rămân alături de ele ca niște îngeri păzitori mult timp după ce se naște copilul.

Există aproximativ 3.000 de centre de acest tip în SUA, iar oamenii care le deservesc sunt cei mai milostivi de pe pământ. Toate opțiunile care salvează viața sunt disponibile, inclusiv adopția.

Acum, după „Dobbs”, peste 75 de centre de sprijin în criza de sarcină au fost incendiate și vandalizate.  Am introdus un proiect de lege prin care cer ca administrația Biden să investigheze și să deschidă dosare de urmărire penală, iar procurorul general să raporteze Congresului de ce nu a făcut-o.  Alte 230 de biserici au fost, de asemenea, atacate.  Până acum, doar indiferență din partea Casei Albe.

Femeile sunt și ele victime ale avortului

Cunoaștem, de asemenea, multe femei care au beneficiat de sprijin post-avort.

Aceste femei au fost rănite de avort, iar agonia lor trece adesea neobservată și netratată, parte a mitului care prezintă avortul ca fiind o îngrijire a sănătății reproductive sau ca un așa-numit drept reproductiv.

Din fericire, din ce în ce mai multe femei vorbesc cu curaj despre pierderea tragică a propriului copil prin avort și despre răul emoțional, psihologic și spiritual pe care l-au suferit.

Experiențele acestor femei sunt o mărturie pentru adevăr și un ajutor extraordinar pentru factorii de decizie politică interesați să limiteze practica avortului.

Încurajați femeile să își spună poveștile în fața legislatorilor și în memorii înaintate instanțelor de judecată.

Avortul impune prejudicii grave femeilor, care sunt și ele victime și au nevoie de ajutorul nostru.

În calitate de copreședinte timp de 40 de ani al Comisiei Pro-Viață din Congresul SUA, încurajez legislatorii de pretutindeni să organizeze grupuri similare pro-viață.

Un grup parlamentar sau un grup de lucru pro-viață extrem de motivat și foarte disciplinat nu numai că poate fi proactiv în apărarea vieții, dar poate anticipa și studia ceea ce plănuiesc cei pro-avort și le poate contracara acțiunile.

Lucrând în simbioză cu organizațiile neguvernamentale pro-viață, cu clerul și cu grupurile religioase, membrii comitetului își pot spori eficiența în adoptarea legilor și promulgarea politicilor pro-viață la toate nivelurile de guvernare.

În această seară, vă încurajez să continuați să acordați o atenție deosebită ministerului sănătății și altor birocrați care scriu regulile care reglementează accesul la avort. Reglementările privind avortul sunt de o importanță critică într-o țară și pot salva vieți de copii nenăscuți.   

Activiștii pro-avort vizează cel mai adesea reglementările sanitare, încercând să impună politici anti-viață într-o țară printr-o simplă lovitură de pix.

Fiți vigilenți și proactivi în contracararea campaniilor pro-avort îndreptate împotriva dumneavoastră de către Națiunile Unite și de organismele de monitorizare a tratatelor ONU. Niciun tratat ONU nu include un așa-numit drept la avort și nu există un drept internațional la avort.

Mai mult, articolul 4 din Convenția americană a drepturilor omului prevede în mod clar că: „Orice persoană are dreptul la respectarea vieții sale. Acest drept trebuie să fie protejat prin lege și, în general, din momentul concepției”.

Așadar, rămâneți pe poziții când vi se ține morală să extindeți avortul – femeile și copiii din țara voastră și a mea merită mai mult decât avortul.

Și continuați – așa cum ați făcut-o – să acordați o atenție deosebită sistemului judiciar.

După cum știți, activiștii avortului exploatează agresiv instanțele pentru cauza lor – așa cum s-a întâmplat în Statele Unite în cazul „Roe vs. Wade” în 1973 și în alte țări, cum ar fi Columbia, în 2006, prin Monica Roa.

Activiștii pro-avort de pretutindeni se opun protejării dreptului la obiecția de conștiință al personalului medical pro-viață.  În Statele Unite avem legi cuprinzătoare pentru a ne asigura că nimeni nu este constrâns să efectueze, să asiste la sau să subvenționeze un avort.

Totuși, timp de opt ani, sub președintele Obama, legile noastre de protejare a obiecției de conștiință nu au fost puse în aplicare, la fel și în timpul Administrației Biden.

Într-o zi, generațiile viitoare vor privi înapoi și se vor întreba se face că societăți care se mândreau că sunt incluzive și luminate și binecuvântate cu progresul științei medicale și al  tehnologiei au putut permite o cultură a violenței asupra copiilor.

Dar își vor aminti, de asemenea, de apărătorii dezinteresați ai vieții și vă vor onora perseverența, munca grea și sacrificiile personale.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button