eutanasie

Israel: Proiect de lege privind sinuciderea asistată

Israel

Sursă: The Times of Israel, 9 iunie 2014

Duminică, 8 iunie 2014, proiectul de lege cu privire la eutanasie a primit un vot majoritar în cadrul Comitetul Interministerial pentru Legislație  din Israel.

Proiectul prevede că pacienții aflați în fază terminală pot cere o doză letală de anestezic, doctorul care administrează aceasta doză neurmând a fi tras la răspundere. Pacientul va putea avea control asupra propriei vieți atunci când nu va mai putea suporta durerea și suferința .

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Parlamentarii religioși au reacționat spunând că se vor opune acestei legi. Ei consideră că legea este un mare pericol ducând la un declin moral.

De asemenea, aprobarea proiectul de lege a stârnit un val de reacții din partea politicienilor și liderilor religioși.

Această lege vine după ce, în anul 2005, doctorii au primit aprobarea de a practica eutanasia pasivă, prin oprirea măsurilor de salvare a vieții pacienților.

Prelucrare și traducere: Andreea Rusanovschi

foto: http://www.freedigitalphotos.net


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button