Marşul pentru Viaţă

IPS Ioan: Salvați copiii nenăscuți din pântecele femeilor pe care le cunoașteți și vă veți câștiga și voi numele de mamă

de Redacția Stiripentruviata.ro

„Vă aflați aici, cu inimile pulsând pentru viață. Fie ca Dumnezeu să vă întărească pe toți și să vă binecuvânteze cu copii, chiar dacă, ca familie, nu puteți avea propriii prunci”, a spus Mitropolitul Ioan al Banatului sâmbătă, 30 martie 2024, la Marșul pentru viață 2024 de la Timișoara.

„Salvați copiii nenăscuți din pântecele femeilor pe care le cunoașteți, pentru că astfel vă veți câștiga și voi numele de mamă. Nu vă abandonați credința în Dumnezeu, pentru că pruncul pe care l-ați salvat vă va recunoaște ca mamă atunci când va intra și el în Împărăția Fericirii.”

„Dumnezeu îți va spune mamă și, chiar dacă vei răspunde: «Dar eu nu te-am născut», copilul va spune: «Am auzit cuvintele tale în momentele cele mai grele ale mamei mele, când i-ai spus să nu ridice sabia, să nu mă ucidă»”, a continuat Mitropolitul Banatului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Și, atunci, copilul va spune: «Și tu ești mama mea». Fiți mame, fiți părinți pentru miile și miile de copii din spațiul nostru românesc!” a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

Invitatul Mitropolitului Ioan la Marșul pentru viață de la Timișoara a fost PS Ieronim, Episcopul Daciei Felix, care păstorește românii ortodocși din Serbia.

Alături de ortodocși, la Marșul pentru viață de la Timișoara au participat liderii tuturor denominațiilor creștine din oraș, însoțiți de credincioșii din comunitățile lor.

10 licee din Timișoara au desfășurat ateliere pro-viață în cadrul orei de Religie, la care au fost invitați studenți teologi și voluntari ASCOR.

Din calendarul Lunii pentru viață 2024 la Timișoara au mai făcut parte o formare pro-viață pentru clerici din Episcopia Daciei Felix și Conferința „Medicină și Credință”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button