Marşul pentru Viaţă

Colocviul „Construim împreună pentru viață”: formare pro-viață a clericilor români din Banatul sârbesc și românesc

de Redacția Stiripentruviata.ro

O delegație formată din membri ai corpului profesoral de la Facultatea de Teologie din Timișoara s-a întâlnit luni, 25 martie 2024, cu preoți români din Serbia, care fac parte din Episcopia Daciei Felix a Patriarhiei Române. Ei au participat la Colocviul „Construim împreună pentru viață”, desfășurat la catedrala românilor din Vârșeț, Serbia.

Participanții au discutat teme de teologie și bioetică, precum: statutul embrionului în antropologia creștină (relația de coexistență dintre trup și suflet), educația în familie pentru o viață sfântă (atât la poporul ales, cât și în familia creștină), fundamentele ascetice ale unei paideia duhovnicești (reperele mistice ale teologiei cabasiliene) și tema mariologică a suferinței unei mame pentru copilul ei (în contextul adicțiilor din postmodernitate).

La eveniment a fost prezent Episcopul Ieronim al Daciei Felix, care a mulțumit Mitropolitului Ioan al Banatului pentru sprijinirea eforturilor dedicate formării continue a clericilor români din Serbia și a subliniat grija pe care Patriarhul Daniel o acordă problematicii bioeticii creștine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Atelierul a făcut parte dintr-un proiect mai larg dedicat formării continue a clericilor din Episcopia Daciei Felix.

O delegație de preoți și credincioși români din această eparhie a Patriarhiei Române a participat sâmbtă, 30 martie 2024, Marșul pentru viață de la Timișoara.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button