Marxism cultural

Iohannis, nouă declarație șocantă despre promotorii referendumului pentru definirea căsătoriei: „infatuați care au promovat ura”

de Albert Ronescu, Stiripentruviata.ro

Președintele Klaus Iohannis a făcut, marți 19 martie 2019, o nouă declarație șocantă despre susținătorii referendumului pentru definirea căsătoriei. El i-a acuzat din nou pe români că nu respectă drepturile omului („cred că societatea mai are un drum lung de parcurs, este vorba de acceptare, este vorba de educație și de toleranță”) și i-a acuzat pe cei care au promovat referendumul pentru definirea căsătoriei de intoleranță, infatuare și promovare a urii.

În opinia președintelui, românii, pe care în prima parte a declarației i-a desemnat implicit ca fiind intoleranți, s-au arătat, totuși, mai presus de oamenii politici care au susținut referendumul și „i-au tratat cu flit”.
Se pare că negarea căsătoriei bărbat – femeie este una dintre temele cele mai dragi președintelui, căci mereu revine la ea și în cuvinte foarte dure îi înfierează pe cei care o susțin.

Prin astfel de declarații, președintele are meritul de a uni în sine contrariile: în timp ce susține că este coagulatorul dreptei, el ține sus steagul progresismului românesc, adică al extremei stângi.

Declarația completă, conform Stiripesurse.ro:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Stat de drept fără drepturile omului nu poate să existe și aceste lucruri sunt statuate în Constituție. Cu siguranță că nu e suficient ca un lucru să fie scris, trebuie și respectat și pus în practică. În aceasta zonă, cred că societatea mai are un drum lung de parcurs, este vorba de acceptare, este vorba de educație și de toleranță.

Vă amintiți când a apărut ideea cu referendumul, am devenit inamicul public nr.1 când am spus că trebuie să fim toleranți. Cei care au promovat referendumul nu au fost toleranți. Dar românii au dat o lecție imensă acestor infatuați care au promovat ura și, așa cum se spune popular, i-au tratat cu flit.

Românii au fost mult deasupra acelei părți a clasei politice care au promovat agresiv și cu un mesaj intolerant acel referendum.

Președintele Klaus Iohannis

Vasile Bănescu, replică elegantă și fermă către Președintele Iohannis

VIDEO: „Sunt un infatuat!”. Vloggerul RASETH despre toleranță


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button