Marxism cultural

Înapoi la argument: „Dacă 0,05% este responsabil pentru ce se întâmplă în Sănătate, trăim în epoca în care realitatea nu mai are nicio relevanță, exact ca în prima perioadă a instaurării comunismului”

 

17458217_1373909846012289_8401253572959893012_n

În dezbaterile pe tema familiei și pe tema copiilor nenăscuți, adesea se ignoră complet elementele fundamentale: complementaritatea unică din punct de vedere biologic a bărbatului și a femeii, respectiv existența unei noi persoane umane din momentul concepției.

Dar eliminarea acestor elemente fundamentale din dezbateri creează terenul pentru construcția de argumentări care nu au legătură cu realitatea. Doar revenirea la ele poate menține dezbaterea în spațiul realității, nu al opiniilor fără legătură cu realitatea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru a înțelege distincția, redăm mai jos discuția pe Facebook care a urmat după ce un student la Teologie a dat share-ul la articolului Un clopot de lemn nu se poate.

 

Un utilizator a postat următorul comentariu:

Man.Sunt milioane de euro investite în dihania aia de clădire imputita..Gândeste.te ca ma.ta sau altcineva din familia ta datorita faptului ca spitalele sunt asa cum sunt in Romania,nu se poate vindeca de o anumita chestie.Ce faci? Te rogi la Dumnezeu sa.i treaca? Inteleg ca esti la teologie sau unde esti dar este vorba doar de bani in legatura cu religiile din ziua de azi..Nu cred că Iisus voia sa isi faca biserica de milioane de euro! Ia zi.mi si mie..Banii aia care ii dai pă biserica se duc la Dumnezeu nu?

Este si normal sa aparati biserica,voi ăstia,de la teoologie.E vorba de bani! Cum era..Dany si prietenii lui,nu?

Răspunsul studentului a fost trimiterea la sumele alocate Sănătății și cultelor în Bugetul pe 2017:

Din Bugetul Romaniei pentru 2017:
– pentru Sănătate – 33,8 miliarde de lei;
– pentru toate cultele (18 culte) – 20 de milioane de lei.

 

Comentatorul a încercat să se ducă și el în zona realității:

Trebuie adăugate fondurile oferite de către primării.
http://www.ziare.com/social/catedrala-mantuirii-neamului/catedrala-mantuirii-neamului-primeste-15-milioane-de-lei-de-la-primaria-capitalei-1432304

 

Dar în zona realității, lucrurile sunt clare, iar beția de cuvinte nu își mai are locul:

Și la Sănătate trebuie adăugate fel de fel de fonduri, inclusiv cele oferite de primării! Primăria București dă la spitalele din București 450 de milioane de lei, față de cei 55 milioane dați la culte. Dar esențial pentru finanțarea instituțiilor de stat din România rămâne bugetul național. Iar acesta prevede că TOATE cultele primesc împreună de la Bugetul de stat 0,05 % din cât primește Sănătatea! Dacă 0,05% este responsabil pentru ce se întâmplă în Sănătate, atunci trăim în epoca în care realitatea nu mai are nicio relevanță, exact ca în prima perioadă a instaurării comunismului în România, în care se știa clar că cine e nevinovat complet primește 5 ani de închisoare politică, mai mulți ani dându-se dacă persoana respectivă încălcase, totuși, ceva din codul penal comunist.

 

Citește și „Unei domnișoare” care se declară „PRO-WOMAN”. Răspunsul lui „Alexandru” la acuzele aduse susținătorilor vieții

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button