Înainte de alegeri, președintele interimar PNL Raluca Turcan era pentru familia naturală. După alegeri, adoptă discursul activiștilor pentru „căsătoria” homosexuală

de Andrei Iosif
Deși anul trecut se prezenta ca o adeptă a familiei tradiționale și un suporter al referendumului pentru căsătorie, susținut în mod oficial de PNL, anul acesta Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, s-a răzgândit. Ea s-a abținut la votul din plenul Camerei Deputaților asupra inițiativei de revizuire a Constituției.
Turcan s-a numărat printre puținii care au susținut amendamentul depus de deputatul PNL Gabriel Andronache la respectiva inițiativa cetățenească, amendament care de fapt ar fi determinat redefinirea familiei ca instituție care nu mai decurge din căsătorie.
Citată de Hotnews.ro, politiciana a declarat ca cetățenii au dreptul suveran de a iniția un referendum, iar parlamentarii au dreptul de a opera modificări la formularea propusă de cetățeni. Ea și-a mărturisit convingerea că textul inițiativei cetățenești „poate să fie mai bun”:
Vom încerca să facem amendamente pe textul inițiativei cetățenești… iar dacă aceste amendamente nu vor fi acceptate probabil ca unii senatori vor vota, așa cum s-a întâmplat și la Camera Deputatilor, pentru referendumul si initiativa cetateneasca cu textul propus de ei, altii probabil ca se vor abtine.
Cu același prilej, Turcan și-a asumat și pseudoargumentele folosite de activiștii pro-homosexualitate, care susțin că (1) demersul Coaliției pentru Familie restrânge presupusul drept universal la căsătorie și (2) propune redefinirea familiei:
Cred ca trebuie mult mai multa precautie atunci cand printr-un entuziasm generalizat se incearca niste formule mai radicale care blocheaza acte normative in vigoare.
In momentul in care prin Constitutia Romaniei restrangi familia doar la casatoria dintre barbat si femeie inseamna ca automat va trebui sa se opereze modificari si pe celelalte legi in vigoare…
În ceea ce privește presupusul drept îngrădit de așa-zisa definiție restrictivă a căsătoriei, președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, s-a pronunțat în vara anului 2016:
Dreptul la căsătorie deocamdată în România nu este consacrat constituțional ca un drept fundamental.
Cât despre numărul de legi care vor fi modificate dacă românii votează în favoarea modificării propuse a Constituției, răspunsul este:
Zero legi modificate.
Coaliția pentru Familie doar clarifică termenul de „soți” din Constituție pentru a face și legea fundamentală să fie în deplin acord cu ceea ce se stipulează deja în Codul Civil.
Doamna Raluca Turcan, absolventă de studii economice și de comunicare la SNSPA nu poate fi atât de inocentă încât să creadă că clarificarea termenului de „soți” ca „bărbat și femeie” va conduce la revizuirea a zeci și sute de legi, așa cum s-a întâmplat în Anglia anului 2014, când, după acceptarea „căsătoriei” între homosexuali, a fost necesară modificarea legilor și cutumelor vechi de secole:
Citește aici despre acest demers grotesc al legiuitorului britanic:
Marea Britanie: Bărbații nu pot fi regine
Citește și Silviu Dancu, scriitor: Care o fi acea situație ”mai bună” care ar fi afectată dacă se va face referendum? Familia e una, rudenia e alta. Got it?