familie

Înainte de alegeri, președintele interimar PNL Raluca Turcan era pentru familia naturală. După alegeri, adoptă discursul activiștilor pentru „căsătoria” homosexuală

raluca-turcanu-0216_n

de Andrei Iosif

Deși anul trecut se prezenta ca o adeptă a familiei tradiționale și un suporter al referendumului pentru căsătorie, susținut în mod oficial de PNL, anul acesta Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, s-a răzgândit. Ea s-a abținut la votul din plenul Camerei Deputaților asupra inițiativei de revizuire a Constituției.

Turcan s-a numărat printre puținii care au susținut amendamentul depus de deputatul PNL Gabriel Andronache la respectiva inițiativa cetățenească, amendament care de fapt ar fi determinat redefinirea familiei ca instituție care nu mai decurge din căsătorie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citată de Hotnews.ro, politiciana a declarat ca cetățenii au dreptul suveran de a iniția un referendum, iar parlamentarii au dreptul de a opera modificări la formularea propusă de cetățeni. Ea și-a mărturisit convingerea că textul inițiativei cetățenești „poate să fie mai bun”:

Vom încerca să facem amendamente pe textul inițiativei cetățenești… iar dacă aceste amendamente nu vor fi acceptate probabil ca unii senatori vor vota, așa cum s-a întâmplat și la Camera Deputatilor, pentru referendumul si initiativa cetateneasca cu textul propus de ei, altii probabil ca se vor abtine.

Cu același prilej, Turcan și-a asumat și pseudoargumentele folosite de activiștii pro-homosexualitate, care susțin că (1) demersul Coaliției pentru Familie restrânge presupusul drept universal la căsătorie și (2) propune redefinirea familiei:

Cred ca trebuie mult mai multa precautie atunci cand printr-un entuziasm generalizat se incearca niste formule mai radicale care blocheaza acte normative in vigoare.

In momentul in care prin Constitutia Romaniei restrangi familia doar la casatoria dintre barbat si femeie inseamna ca automat va trebui sa se opereze modificari si pe celelalte legi in vigoare…

În ceea ce privește presupusul drept îngrădit de așa-zisa definiție restrictivă a căsătoriei, președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, s-a pronunțat în vara anului 2016:

Dreptul la căsătorie deocamdată în România nu este consacrat constituțional ca un drept fundamental.

Cât despre numărul de legi care vor fi modificate dacă românii votează în favoarea modificării propuse a Constituției, răspunsul este:

Zero legi modificate.

Coaliția pentru Familie doar clarifică termenul de „soți” din Constituție pentru a face și legea fundamentală să fie în deplin acord cu ceea ce se stipulează deja în Codul Civil.

Doamna Raluca Turcan, absolventă de studii economice și de comunicare la SNSPA nu poate fi atât de inocentă încât să creadă că clarificarea termenului de „soți” ca „bărbat și femeie” va conduce la revizuirea a zeci și sute de legi, așa cum s-a întâmplat în Anglia anului 2014, când, după acceptarea „căsătoriei” între homosexuali, a fost necesară modificarea legilor și cutumelor vechi de secole:

Citește aici despre acest demers grotesc al legiuitorului britanic:
Marea Britanie: Bărbații nu pot fi regine

 

Citește și Silviu Dancu, scriitor: Care o fi acea situație ”mai bună” care ar fi afectată dacă se va face referendum? Familia e una, rudenia e alta. Got it?

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button