libertate de conștiință

În statul american NewYork doi din cinci copii nenăscuți sunt avortați

În statul american New York rata avorturilor este incomparabil mai mare decât media la nivel național, mai mult de o treime din copiii nenăscuții fiind avortați. Astfel, în perioda 2013-2015 rata avorturilor în New York a fost de 40%, față de 11,8% la nivel național.  În perioada menționată s-a înregistrat un număt mediu de 236.412 de nașteri anual, în timp ce numărul total al avorturilor din cei trei ani a fost de 274.252. Statisticile au relevat și un număr mediu de 300 de avorturi pe an comise de adolescente sub 15 ani. Datele provin de la Departamentul de Sănătate al Statului New York.

Situația dramatică privind avorturile din New York se va agrava în urma adoptării așa-numitei Legi a Sănătății Reproductive, votată săptămâna trecută de majoritatea democrată din senatul new yorkez și semnată de noul guvernator Andrew Cuomo, în uralele mișcării pro-avort, chiar în ziua în care avortul a devenit legal în SUA. Legea, care numește avortul „un drept fundamental al omului”, înlătură, practic, orice restricție cu privire la avort în statul New York.

Potrivit legii, termenul pentru avort a fost extins și la trimestrul trei de sarcină, până înainte de naștere, pe motive fără legătură cu sănătatea, cum ar fi vârsta sau situația economică și socială. Totodată, avorturile vor putea fi efectuate și de către alt personal medical în afară de medici, iar costurile vor trebui acoperite de către toți operatorii din sistemul de asigurări de sănătate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button