familie

În prima jumătate a anului 2019 s-au născut cu 12.500 de copii mai puțin decât în primele șase luni din 2018

Cele mai rele previziuni ale demografilor se împlinesc. Va scădea și numărul elevilor în viitorul apropiat.

În prima jumătate a anului 2019 s-au născut cu peste 12.500 de copii mai puțin decât în prima jumătate a anului 2018. Dacă tendința continuă nesprijinită de politice susținute de încurajarea natalității, peste 30 de ani, numărul tinerilor se va înjumătăți, informează Hotnews.ro.

Numărul căsătoriilor a fost și el în ușoară scădere. 

În ultimii 15 ani populaţia rezidentă cu vârsta sub 15 ani a scăzut de la 3,8 milioane de tineri la 3,05 milioane. Populaţia tânără de 0-14 ani va cunoaşte o scădere semnificativă în perioada 2015-2060, ajungând în jur de 1,7 milioane de persoane.

Judeţele cu cei mai mulți tineri sunt Bacău, Neamţ, Suceava, Vaslui, Bistriţa-Năsăud și Sălaj, iar judeţele Dâmboviţa, Gorj şi municipiul Bucureşti au cele mai mici procente de rezidenți tineri (sub 10%).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acest recul demografic va avea consecințe grave, de la numărul de locuri de muncă din învățământ până la fondurile de pensii. 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Daca femeile din biserica nu se gandesc sa faca copii… Foarte putine aleg sa faca copii „cat da Dumnezeu”… ce pretentii sa ai de la celelalte. Desi ar putea sa fim surprinsi si sa aflam ca poate ca sunt femei care nu merg la biserica care iubesc copii si isi doresc. Dar sunt rare. Nu poti sa ai asteptari ca natalitatea sa creasca. Cand credinta a fost puternica familiile aveau multi copii. Daca ne uitam cati crestini practicanti sunt in Romania adica mai putin de 15%… poate 12%… Si la faptul ca si ei sunt „crestini de Duminica” poate vom realiza ca viitorul este mai sumbru decat pare. Fiindca o tara o tine Dumnezeu doar daca sunt credinciosi. Din cauza asta a si putut apara Stefan cel Mare si Sfant Moldova. Stati linistiti, sunt destui chinezi si indieni… si musulmani. Nu va faceti griji. Va ramane altcuiva pamantul acesta. „Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul.” Pamantul va ramane acelora care isi doresc asta. Cei ce se inmultesc! 🙂 Nu va agitati! Dumnezeu ajuta la nasterea unui popor si la sfarsitul lui. Un popor este ca un om. Daca are credinta traieste, daca nu, moare. Simplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button