sindrom Down

Imaginea unei tinere studente de 16 ani cu sindrom Down, simbol național, expusă în Time Square din New York

Pe 14 septembrie în Times Square din New York va fi expusă pe un ecran gigant imaginea lui Chloe Kondrich, o tânără studentă de 16 ani cu sindrom Down. Expunerea imaginii lui Chloe este parte a prezentării Societății Naționale pentru Sindrom Down. Chloe nu a fost aleasă întâmplător. Tânăra a devenit deja un simbol național pentru cauza celor cu sindrom Down și a familiilor acestora. Chloe are deja la activ întâlniri cu președintele Donald Trump și vicepreședintele Mike Pence, precum și cu celebrități din lumea sportului sau a muzicii.

Originară din Pennsylvania, Chloe dă numele legii din acest stat american prin care viitorilor părinți de copii cu Down li se garantează accesul gratuit la resurse educaționale și sprijin pentru călătoria care îi așteaptă. În prezent Chloe face lobby pentru a nouă lege care va interzice în Pennsylvania avorturile pe motiv de sindrom Down. Legea a trecut de Camera Reprezentanților și urmează să intre în dezbatere în Senat.

Sursă: lifenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button