familie

Imaginea obținută printr-un RMN arată legătura specială dintre mama și bebelușul ei

Imagine obținută prin rezonanță magnetică nu a fost făcută în scopul vreunei diagnosticări, ci cu scopul de a observa cum se schimbă activitatea creierului ca reacție a legăturii dintre mamă și bebelușul ei, investigând modul în care copiii gândesc la gândurile altor persoane.

O singură imagine RMN, ca aceasta, durează câteva minute pentru a captura o imagine cu ceeea ce este în interiorul craniilor.

De cele mai multe ori imaginile obținute prin rezonanță magnetică sunt făcute pentru medici, pentru a găsi o tumoare sau un vas de sânge blocat. Oamenii de stiință fac, de asemenea, imaginile, pentru a studia funcția creierului și dezvoltarea acestuia.

Imaginea acestei legături obținută prin rezonanța magnetică este imaginea neurologului Rebecca Saxe și a fiului său, Percy, în vârstă de două luni.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Mama și copilul sunt un simbol puternic al dragostei și al nevinovăției, frumuseții și fertilității […]. Dar eu sunt un neurolog și am lucrat pentru a crea această imagine; eu sunt mama din imagine alături de fiul meu mic.”

Rebecca Saxe este neurolog la Departamentul de Științe Cognitive al MIT și studiază „Teoria Minții”. (felul în care oamenii gândesc despre gândurile altor oameni).

„Această imagine obținută prin rezonanță magnetică nu a fost făcută în scopul vreunei disgnosticări. Am vrut să am o imagine RMN a mamei împreună cu copilul său. Am făcut-o pentru că nimeni nu a mai făcut asta și am vrut să văd”, explică Rebecca Saxe în articolul său scris pentru Smithsonian.

Imaginea arată diferențele dintre creierul mamei și cel al bebelușului. Copilul are mai puțină materie albă, acea „rețea” prin care, treptat, „mesajele” dobândite ajung să circule prin creier.

Pentru neurologul Rebecca Saxe, această imagine arată cât de important este rolul pe care mama îl are încă de la nașterea copilului ei, fiecare informație, moment și mesaj „receptat” de bebeluș în primii ani ani de viață reprezintă temelia cunoștințelor lui.

„Felul în care vorbim, cântăm, felul în care îi ținem și îi îmbrățișăm pe copiii noștri și felul în care ne jucăm cu ei când sunt mici reprezintă primele cărămizi, temelia dezvoltării lor. Iar acesta e un lucru înălțător și înfricoșător, în același timp, pentru că miza este uriașă.”

Sursă: Mămici Club


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button