Marxism cultural

Îl știți pe ăla alb de zugrăvea scump un apartament de 3 camere cu 5.000 de lei? Era dubiosul de la Recorder

de Matei Blaj, Facebook

Eu n-am redacție și nici camere ascunse, nici vendete și nici cinism. Așa că am făcut o „investigație” minimală. PROMIT.

Am plecat de la aceeași premisă ca cei de la Recorder și am zis că BOR nu dă informații despre cum se cheltuie banii. Asta până am aflat tot de la Recorder că informația e publică, așa cum a fost și în cazul lucrărilor de la Chiajna. Și am luat la puricat teribilele constatări ale „jurnaliștilor”.

Am început cu chestii de bază și, după ce am observat cât de viciat a fost rezultatul, am încheiat subit investigația, convins fiind că dacă-și mint publicul cu nonșalanță pe chestiuni verificabile de oricine cu acces la Internet, de ce nu ar face-o și în alte chestiuni care sunt mai greu de probat. #părereamea

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

1. MP manoperă tencuială decorativă conf. contract Chiajna – 28,55 lei. CÂÂÂT? La o simplă căutare pe Google am aflat că prețul mediu pentru „Manoperă tencuială decorativă” este de… 30 de lei. (imaginea 1).

2. Ziarul Lumina care este distribuit doar prin abonamente este, într-adevăr locul unde sunt publicate anunțurile pentru licitații. Și dacă n-ai de unde cumpăra ziarul, nu știi de licitații. Asta dacă nu cumva ești o companie de construcții din secolul XXI care vrea contracte serioase. Dacă este așa, intri și tu ca mine pe ediția online a ziarului și găsești acolo toate anunțurile de licitații. Și vouă vi se pare dubios cum se ascund ei atât de bine de îi găsește oricine? (imaginea 2).

E adevărat că am încercat să găsesc Lumina la chioșc și nu o aveau. La fel cum nu aveau nici Ziarul SEAP. Ăla în care se găsesc toate licitațiile publice. Sau și pentru alea trebuie să intre oamenii pe un site?!

3. Îl știți pe ăla alb de zugrăvea scump un apartament de 3 camere cu 5.000 de lei? Era dubiosul de la Recorder. Că dacă intri pe necesitpunctro (site unde să-ți faci și tu un buget dacă te apuci de renovări – primul apărut la o simplă căutare pe Google) vei afla că prețul mediu al zugrăvirii unui apartament de DOUĂ camere este de… 4.000 de lei. (imaginea 3) Adevărat e că nici nu-ți permiți să zugrăvești un apartament la „ieftinescu”, așa cum ar trebui să faci cu o amărâtă de biserică…

Despre metoda folosită eu nu comentez. Fiecare își face meseria cum poate și istoria a consemnat multe investigații jurnalistice sub acoperire care au demascat niște grozăvii și au zguduit instituții. Dar mă îndoiesc că o chestiune care e presărată cu neadevăruri ușor de verificat sau, în cel mai bun caz exagerări „jurnalistice” poate fi încadrată la investigație pe bune.Probabil că o să apară în următoarele zile reacții oficiale și investigații pe bune. Nu că ar mai conta.

Cei care au orgasm la orice dejecție jurnalistică pe care o publică Recorder vor rămâne în continuare convinși că „diavolul” a fost demascat. Despre cei care susțin orbește BOR cred că nu vor fi fost convinși nici dacă auzeau din gura Patriarhului o mărturisire de corupție, insinuând o înscenare. Rămân cei neutri. Cei care sunt mai degrabă interesați de adevăr, decât de senzaționalism. Iar acestora o simplă căutare pe Internet le va arăta cât jurnalism se găsește în această „investigație”.

P.S. Știți vreo pădure fără uscături? Sau credeți că aici avem de-a face cu o pădure uscată în întregime care ar trebui arsă din rădăcini? Știu că între cei care mă citesc sunt mulți evanghelici. Aveți idee dacă în bisericile voastre se procedează altfel?

L.E.: mi se reproșează că folosesc prețurile la zi, nu cele din 2018. Site-urile au prostul obicei să fie „la zi” sau cu data neverificabilă. Dacă am printre cititori oameni din construcții, care nu se tem să divulge secrete profesionale, aș fi curios să aflu de câte ori au crescut prețurile în ultimii 3 ani.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button